RECENSIE: Deville - Come Heavy Sleep

Deville - Come Heavy Sleep
2008-01-17 Nee, Come Heavy Sleep is niet een nieuw album van de Amerikaans zanger DeVille, maar van de gelijknamige band. Na succesvolle optredens in Zweden, Denemarken, Duitsland en Italië vielen de heren van Deville op bij het Belgische label Buzzville Records. Niet veel later tekenden de rockers een deal met het platenlabel en kwam Come Heavy Sleep uit.

Naast het intro, outro en interlude bevat het schijfje tien tracks; een mix van heavy, sleazy, groovy en zware metal. De opvallendste nummers op het album zijn ‘Stillborn’ en ‘Earthburn’, de twee doen denken aan een Black Sabbath, Kyuss en andere grootheden uit de jaren ’70/80. Dit vooral door de manier van zingen, de zware gitaren (met hier-en-daar flinke distortion) en de verdere ritmes. Dit alles opmerkelijk aangezien de leden nog niet eens zo heel oud zijn.

Toch is er gekozen om een moderne lik over het album te geven en is het productiewerk erg professioneel en eigentijds. Ook de nummers zelf zijn erg catchy en het meeknikken en neuriën gaat vanaf de eerste noot vanzelf; vijftig minuten lang.

Volgens velen is Deville ‘het Zweedse antwoord op Sabbath’, maar net zo legendarisch zullen ze zeker niet worden. Het was leuker geweest wanneer ze meer eigen inbreng hadden en niet alleen hun voorbeelden nadeden. Toch heeft het viertal met Come Heavy Sleep een belangrijke stoner release neergezet. De heren blijken talent te hebben en zullen het zeker niet ongemerkt voorbijgaan.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Deville Label:Buzzville
John Lester – So Many Reasons

John Lester - So Many ReasonsIn 2001 verhuisde Amerikaan John Lester van San Francisco naar Parijs, om...

The Breakers – Here For A Laugh

The Breakers - Here for a Laugh Wie denkt dat voor The Breakers de weg naar succes zonder slag of stoot...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT