RECENSIE: Saviours - Into Abaddon

Saviours – Into Abaddon
2008-03-05 Snviurs? Hoe de band precies heet is niet te ontcijferen aan het logo op de hoes. Gelukkig staat er op het promoblaadje dat het om Saviours gaat. Een vierkoppige band die hun inspiratie haalt uit: ’70s doom, ‘90s black, power metal en tevens uit West-Coast hardcore en de skate cultuur (denk aan groepen als Black Flag, BL’AST! en Poison Idea).

De zeven nummer die de uitgaven Into Abaddon bevat zijn een mix van veel zonder een duidelijk eigen gezicht te tonen. Het tweede album doet volgens veel denken aan waar Metallica is gestopt in 1985 en de band haalt inderdaad duidelijk hun inspiratie uit de vroegere jaren. Gitaarstukken van het legendarische Iron Maiden zijn tevens te herkennen en de zanger doet denken aan Ian "Lemmy" Kilmister (Motörhead).

Het half uurtje muziek kan helaas slechts een enkele speelbeurt boeien en zal enkel een kleine groep mensen aanspreken. Mensen met grote baarden, bandanas op hun hoofd en spijkerjasjes – zonder de mouwen, natuurlijk.
Saviours zit momenteel bij het lokale Kemado Records en touren vooral met andere bands van dit label. Mijn gedachte is dat ze niet veel verder zullen komen dan dit, maar wanneer ze plezier hebben in wat ze doen; wie ben ik dan om ze tegen te houden.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Saviours Label:Kemado Records
Kaizers Orchestra - Maskineri

Kaizers Orchestra - MaskineriMet hun vierde studio-album breekt Kaizers Orchestra nog verder met de...

Correcto – Correcto

Correcto - Correcto Je zou Correcto met een beetje goede wil een supergroep kunnen noemen, want...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT