RECENSIE: Moke - Shorland Festival Edition

Moke – Shorland (Limited Festival Edition)
2008-06-15 Het verhaal van Moke zal bij veel mensen inmiddels bekend zijn. Ruim een jaar geleden verscheen hun debuutalbum, Shorland (lees hier de recensie). Sinds die tijd is het hard gegaan. Lovende kritieken, tal van optredens in radio- en televisieprogramma�s en een zo goed als uitverkochte tour door Nederland. En het einde is nog lang niet in zicht.

Anderhalve week geleden speelden ze nog op het hoofdpodium voor een uitverkocht Pinkpop. Ongetwijfeld een van de hoogtepunten voor de band tot dusverre. Speciaal voor het festival seizoen is nu de Limited Festival Edition van hun album Shorland verkrijgbaar. Disc 1 is de reguliere cd zoals we die al kennen. Disc 2 is een zogenaamde dual disc. Op de ene kant staan zes live opnames van het concert dat de band gaf in Paradiso, een bonus track, een nummer voor een film en een mix van 'We'll Dance', gemaakt door Don Diablo. De bonustrack is het nummer 'Cupar Street Riot'. Dit nummer is eerder verschenen als b-kant van de single 'Here Comes The Summer'. De titelsong is het nummer 'Heart without A Home' dat de band schreef voor de film TBS.

Op de andere kant van de dual disc staan een aantal (live)video's. Als eerste krijgen we de videoclips die bij de nummer 'Last Chance', 'Here Comes The Summer', 'Heart Whitout A Home' horen. Daarna volgen er nog een aantal opnames die ze hebben gedaan voor de NOS en tot slot nog een kort interview voor het Duitse Rockpalast. Met aansluitend drie live opnames uitgezonden door hetzelfde programma gemaakt tijdens Noorderslag begin 2008.

Het album klinkt na een jaar nog steeds fris en heeft nog niets aan kracht verloren. Moke is momenteel dé Nederlandse band. Deze Festival Editie is een leuke extra voor de fans maar we gaan langzaam maar zeker hopen op nieuw materiaal.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Moke Label:Pias
Ani DiFranco – Live At Babeville (dvd + bonus cd)</

Ani DiFranco - Live At BabevilleJaren geleden kocht de eigenzinnige singer-songwriter Ani DiFranco een...

The Tin Things - We Started Nothing

The Ting Tings - We Started Nothing Het uit Manchester afkomstige duo The Ting Tings is een bijzonder vreemd...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT