RECENSIE: Various - Mute Your Mind

Various - Mute Your Mind
2008-10-19 Stel je zelf voor op een tropisch eiland. Je zit in de zon, een cocktail in je hand, de palmbomen wuiven zachtjes in de wind en de golven rollen het strand op. Precies het gevoel dat je krijgt bij het luisteren naar Mute Your Mind, een compilatie van Flash Over Recordings met 16 tracks om even helemaal tot rust te komen. Op de tracklist vinden we niet de minste namen met onder andere Ferry Corsten.

Een korte blik op de tracklist laat je al ontspannen. Titels als ‘C’est Bon’, ‘Sunlit Clouds’ en ‘Mute Your Mind’ geven je al het gevoel van rust. Wat dat betreft valt ‘Damn’ misschien wat uit de toon, maar muzikaal gezien zitten de tracks stuk voor stuk prima in elkaar. Vanaf seconde één kom je helemaal tot rust. De melodieën golven rustig op en neer, de percussie is niet dwingend aanwezig en hier en daar komt nog een gitaar, piano of een ander instrument voorbij om het geheel compleet te maken. Af en toe vult wat luchtig gezang de tracks op, en stroomt je hoofd leeg en staat niets je in de weg om even je zorgen te vergeten.

De tracks zijn geproduceerd door producers van Flash Over Recordings, en laten van veel artiesten een andere stijl zien. Corsten kennen we bijvoorbeeld van zijn (stevige) tranceproducties maar hier zien we een hele andere kant van hem. Datzelfde geldt ook voor producers als Breakfast en Rafael Frost. Van hun tracks zijn ook speciale remixes gemaakt. Van progressive trance naar lounge, en het klinkt nog goed ook!

Het maakt Mute Your Mind tot een album dat uitkomst biedt aan een ieder die na een lange dag werk of school even een uurtje tot zichzelf moet komen. Ook is het een ideale cd om gewoon op te zetten,jezelf te parkeren op die relaxte bank of stoel, je ogen dicht te doen en even weg te dromen.
Recensent:Martijn Visscher Artiest:Various Label:Pias
Dancetour The Compilation Volume 1

Various - DancetourAl enkele jaren trekt de Dancetour in de zomermaanden door ons land heen. Op...

Ziggi – In Transit

Ziggi - In Transit Veel van de Nederlandse bandjes zijn het net niet en zul je dan ook niet snel...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT