RECENSIE: Various - Dancetour

Dancetour The Compilation Volume 1
2008-10-19 Al enkele jaren trekt de Dancetour in de zomermaanden door ons land heen. Op pleinen in verschillende steden zorgen bekende namen en regionale talenten voor een middagje vol house, electro en trance. Dit jaar stonden dj’s als Erick E., Marco V. en Cosmic Gate op de overvolle pleinen. Ook dit jaar was weer een groot succes. Reden genoeg dus om een compilatie-cd op de markt te brengen. Het resultaat zijn twee gemixte cd’s door Rafaël Frost.

Op het eerste schijfje trapt Frost zelf af met zijn track ‘Autumn Monday’. Het is het begin van een mix die heerlijk opgebouwd wordt. Dankzij de zomerse klanken en de funky beats waan je jezelf weer op één van die pleinen, waar duizenden feestgangers uit hun dak gingen. Al snel horen we Public Enemy vs Benny Benassi – Bring The Noise (Benny Benassi Pump-Kin remix): het hoogtepunt van cd 1. Wat een plaat! Ook Bassline Road van Nisona & EnMass knalt er in.

Frost gaat op de tweede cd verder waar hij gebleven was. Het tempo zit er lekker in en horen we nog een aantal keer dat Rafaël ook kan produceren. Naast drie eigen producties komt ook zijn remix van 'Life Less Ordinary' (Alex M.O.R.P.H. & Rank 1)voorbij. Het origineel overtreffen doet het niet, goed klinken wel. Datzelfde geldt voor de Flashover remix van Ferry Corstens ‘Junk’. De laatste beats komen van Abstract Vision. ‘Breathe’ is naast een prima productie ook een waardige afsluiter van deze compilatie.

Deze Dancetour compilatie zit prima in elkaar. De platenkeuze, het mixwerk en de opbouw zorgen ervoor dat je jezelf weer op één van de volle pleinen waant. Minpuntje is toch wel het feit dat de tracks vrij lang doorgespeeld worden. Tracks van 6 tot 7 minuten zijn geen uitzondering. Het is dat de platen goed in elkaar zitten, maar de lengte zorgt ervoor dat je soms de neiging hebt om de forward-knop in te drukken om naar het volgende nummer te gaan. Maar dat is dan ook het enige wat op te merken is. Hoewel… Teveel luisteren naar deze is eigenlijk niet goed, want het laat je weer verlangen naar de zomer. En dat duurt jammer genoeg nog even…
Recensent:Martijn Visscher Artiest:Various Label:Pias
Amp Fiddler / Sly & Robbie - Inspiration Information

Amp Fiddler - Inspiration Information (ft. Sly & Robbie)De ritmesectie van Sly & Robbie begon in de jaren 70 van de vorige eeuw...

Various - Mute Your Mind

Various - Mute Your Mind Stel je zelf voor op een tropisch eiland. Je zit in de zon, een cocktail in...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT