RECENSIE: AddActionListener(this) - Speakermouth

addactionlistener(rhis)-speakermouth
2004-12-07 Soms is het leven niet datgene wat je denkt dat het is. Het loopt altijd anders dan gedacht. Addactionlistener(this) speelt hier met haar debuut cd Speakermouth op in. Speakermouth laat zich door de diversiteit moeilijk beschrijven. Qua vaagheid gaat er misschien een vergelijking op met Sonic Youth, maar muzikaal lijkt Speakermouth eigenlijk nergens echt op.

Het Belgische Addactionlistener(this) gebruikt verschillende muziekinvloeden die zo met elkaar verweven zijn, dat je van een eigen muziekstijl kan spreken. Rock, hardcore, en wat rustigere elementen worden op verschillende manieren afgewisseld. Onconventioneel is ook het bijgeleverde boekje. Hierin word door middel van illustraties een andere kijk op de nummers getoond.

Speakermouth is een prachtig voorbeeld van een cd die je raakt of niet. Je gaat mee met de vaagheid of het raakt je totaal niet. In elk geval moet je wel van diversiteit houden. Het voordeel van diversiteit is natuurlijk wel dat Speakermouth nooit saai wordt!
Recensent:Kees Vrins Artiest:AddActionListener(this) Label:Funtime Records
linkinparkjayz-collisioncourse

Linkin Park - Collision CourseJe kent ze misschien wel, van die Mash-Up videoclips laat op de avond bij...

donnas-goldmedal

The Donnas - Gold Medal Die Donnas toch! Stonden hun voorgaande albums nog vol met aan alle kanten...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT