RECENSIE: Schotel van de Dag - Dooie Mus

Schotel van de Dag / Lost Bear
2009-11-29 Deze promotie cd van het label Beep! Beep! Back Up The Truck! wordt vertegenwoordigd door twee bands. Schotel Van de dag en Lost Bear zijn beide afkomstig uit Utrecht. De eerst genoemde levert vijf nummers voor deze promo en Lost Bear voegt er daar nog eens drie aan toe.

Schotel van de Dag is een garagepunkband zonder concessies. De band bestaat onder meer uit leden van We vs. Death en Owners Manual. Deze nummers zijn een voorproefje voor hun binnenkort te verschijnen derde album. Schotel van de Dag is rechttoe rechtaan. Vies en vuig zoals ze het zelf omschrijven. En dat klopt helemaal. Vanaf het moment dat opener ‘Rintintin’ loskomt is er geen weg meer terug. Jammer genoeg is het niet mogelijk om in je eentje een moshpit te beginnen. Want daar heb je behoefte aan als je deze band hoort. Vooral het nummer ‘Property of Robbery’ is erg sterk. Verstand op nul en gaan...

Lost Bear is een zeskoppige Indie rock band. Liefhebbers van oudgedienden zoals Pavement en Dinosaur Jr. komen aan hun trekken bij deze groep. Het meest opvallende aan Lost Bear is dat ze twee drummers hebben. Dat geeft tevens een apart geluid aan hun muziek. Het praktische nadeel zoals vervoer zullen we maar even buiten beschouwing laten.

Muzikaal is het heel melodieus. Met een zang die niet altijd zuiver op de noot zit maar waarbij je dat ook niet verwacht. Juist dat geeft de muziek een smoel. Het blijft echter moeilijk om een band aan de hand van drie nummers te beoordelen, ook omdat er nogal een contrast zit tussen bijvoorbeeld en wat rustigere ‘Cheerful Abortion Clinic’ en ‘Smoke’. Maar dat ze talent hebben is te horen.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Schotel van de Dag Label:Beep! Beep! Back up the Truck
Brand New – Daisy

Brand New - Daisy Brand New debuteert in 2001 met het pop-punk album Your Favorite Weapon ....

Ichaos – Ichaos

iChaos - iChaos iChaos is een nieuwe Haagse death-metalband verrezen uit Creepmime, Epica,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT