RECENSIE: To Elysium - Nightmare's Nest

ToElysium-NightmaresNest
2005-01-09 To Elysium is een zevenkoppige formatie uit Nederland en maken al meer dan tien jaar goth-metal. Eigenlijk is deze band de enige gothic metal band uit Nederland .. dat is tenminste wat zanger Rein Doze vertelt in een interview. Ze hebben een hekel aan andere Nederlandse bands als Within Temptation en zullen hun sprookjesmetal wegdoen blazen met dit album!
De bandleden komen niet alleen uit Nederland maar ook uit Noorwegen en Finland. De invloed van deze landen is te horen in de death en gothic metal invloeden. Goth metal staat bekend om de mannelijke grunting en de hoge vrouwelijke vocalen. Ook To Elysium wijkt hier niet vanaf. De cd begint met een kleine sample: ‘Things we fear the most are already happened to us’ en hierna neemt de mannelijke zang het nummer over. Deze grunting zang is het leidende gedeelte van de cd.

Tot nummer elf zijn de nummers nogal veel van het zelfde en waardoor verveling op de loer ligt, maar het nummer ‘The Tired Youth’ zorgt voor een opleving. Deze begint met hevige en snelle drums en de vrouwelijke vocalen van zangeres Esther hebben het hier voor het zeggen. ‘Volcano Below Zero’ volgt na deze en is ook anders dan de andere nummers. Wat meer variatie over de gehele cd zou de band goed doen. Nu staan er zes nummers in dezelfde stijl achter elkaar, en dat zorgt er voor dat de nummers op elkaar gaan lijken.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:To Elysium Label:Ebony Tears
una-fabricodecemento

UNA - Fábrica de CementoMet mijn huisgenootje heb ik een lijstje van woorden. Woorden en...

TheWounded-atlantic

The Wounded - Atlantic In de tijd dat we worden dood gegooid met gothic-metalbands komt er een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT