RECENSIE: Imperia - The Ancient Dance Of Qetesh

Imperia-TheAncientDanceOfQetesh
2005-03-07 Als een vriendin aan mij vraagt wat ik van haar nieuwe kapsel vind na een bezoekje aan de kapper en ik vind het niet goed staan zeg ik meestal “effe wennen” of “anders”. Zo makkelijk kom ik er vandaag niet vanaf met het recenseren van deze cd.

‘The Ancient Dance Of Qetesh’ ligt voor me van de band Imperia. Zangeres Helena Iren Michaelsen staat duidelijk centraal in de band: in het boekje staan alleen foto's van haar afgedrukt. Iren Michaelsen hoorden we een aantal jaar eerder al zingen bij Trail Of Tears, voordat ze vanwege haar gedrag uit de band werd gezet. Trail Of Tears is een geweldige band, maar heeft verder niks te maken met het (tijdige?) project Imperia. Helaas.

Het duistere intro geeft veel hoop, maar de vreugde neemt hierna al snel af. Egyptische klanken worden gemengd met opera zang en metal muziek, wat inderdaad wel vernieuwend is. Maar of het ook mensen aan zal spreken? Dat lijkt me stug. Als we de zangeres niet kenden van het populaire Trail Of Tears dan had ik deze cd waarschijnlijk nooit gehad. De leuke nummers zijn de akoestische nummers (Angelchild en Secret Garden) waarin de zangeres clean zingt en laat horen dat ze wel degelijk ook (normaal) kan zingen en normaal kan doen. Haar manier van zingen en haar gedrag op de andere liedjes zorgt er voordat deze cd (waar veel van werd verwacht) helaas een beetje slapjes is.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Imperia Label:Ebony Tears
skiptherush-allisfitfortonight

Skip the Rush - All Is Fit For TonightSkip the Rush heeft het momentum. Iedereen heeft het over ze en iedereen...

forfeit-leapoffaith

Forfeit - Leap of Faith De Alkmaarse band Forfeit is een rockband om rekening mee te houden. Dat hoor...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT