RECENSIE: Jimmy Webb & The Webb Brothers - Cottonwood Farm

Jimmy Webb & The Webb Brothers – Cottonwood farm
2009-11-24 Voor het eerst werkt de legendarische Jimmy Webb samen met zijn zoons, The Webb Brothers . Samen met Jimmy Webb zijn vader wordt het groots opgezette Cottonwood Farm afgeleverd. Jimmy Webb mag zich een van de groten der aarde noemen als enige artiest die ooit een grammy voor zijn muziek, zijn teksten en zijn arrangementen mee naar huis wist te nemen. Ook zijn zonen hebben inmiddels al een kleine bekendheid opgebouwd als The Webb Brothers. De combinatie van de Americana muziek van de Webb Brothers met de wat meer symfonische nummers van pa Jimmy zouden een hele mooie combinatie kunnen worden, helaas pakt het familiefeestje niet zo goed uit als verwacht.

De titeltrack ‘Cottonwood Farm’ is ergens in de archieven van Jimmy Webb opgedoken en als uitgangspunt genomen voor de gelijknamige plaat. Het twaalf minuten durend epos weet helaas maar matig te interesseren, het symfonische nummer weet nergens de volle aandacht van de luisteraar te trekken. Op de hele plaat staat nergens een nummer dat goed genoeg is om je volle aandacht te trekken. Nummers als ‘Bad things happen to good people’ beginnen op het eerste gezicht met alle ingrediënten voor een goed nummer. Een lekker refreintje, een heerlijk mondharmonicamelodietje en een stem die perfect bij het ritme past. Maar doordat het nummer steeds meer opzwelt in geluid , verlies je als luisteraar al na ongeveer een minuut de aandacht en weet het nergens haar potentie waar te maken.

Jimmy Webb weet op ‘Cottonwood farm’ niet de kracht uit de nummers te halen die er in principe in zou kunnen zitten. Stuk voor stuk stranden de nummers na een aangename eerste minuut in een bombastische muur van geluid. Als er hier en daar ruimte was gemaakt voor een sobere track, in plaats van een eeuwigdurende familiereünie, dan was Cottonwood Farm waarschijnlijk wel de moeite waard geweest.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Jimmy Webb & The Webb Brothers Label:Proper American Records
Rhett Miller – Rhett Miller

Rhett Miller - Rhett MillerVoor de relatief onbekende Rhett Miller is het alweer nummer vier, deze...

Cold Cave - Love Comes Close]</

Cold Cave - Love Comes Close Sinds medio jaren ’80 staan zwart geklede jongemannen en dames in donkere...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT