RECENSIE: V-Male - W.H.A.T.

v-male-w.h.a.t
2005-02-14 V-Male was één van de Nederlandse bandjes die op de 2003 editie van Fields Of Rock speelden op het Locals Only – stage. Door hun goede indruk zijn zij mij goed bijgebleven.

De muziek van V-Male is eigenlijk moeilijk te omschrijven, met name door het stemgeluid van zangeres Sandra Peeters. Ze kan rappen als Sandra Nasic (Guano Apes) en zingen als Tori Amos.
W.H.A.T. begint met de twee singles Me’s Not Nice en Stereotype Me (Same Old Thing). Het derde nummer, Mine, is één van de mindere nummers. Dit kan ook opvallen doordat de andere nummers zo lekker klinken.

In het nummer Doe gaat de band een stapje verder. Sandra raakt hierin noten waar andere zangeressen vast jaloers op zullen zijn. Een rode draad in haar teksten is gemakkelijk te vinden: het lijkt er op dat de zangeres ook ‘gedumpt’ is door haar vriendje. “It’s easier this way. Much easier this way. There’s nothing that could last forever.” En zo is er uit elk nummer wel een soortgelijke quote te vissen. Letterlijk een geval van: “van je af schrijven”. Wat in het geval van V-Male zeer zeker niet erg is.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:V-Male Label:V-Male Records
seamiew-recordssamples1

Various - Seamiew Records Sampler 1Een erg leuk idee, deze sampler met nummers van bandjes van het Nederlandse...

Dreadlock pussy-tminus

Dreadlock Pussy - T-Minus Dreadlock Pussy voorstellen lijkt een beetje onnodig, maar voor die mensen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT