RECENSIE: Pete Molinari - A Train Bound for Glory

A Train Bound for Glory – Pete Molinari
2010-08-10 Bij de eerste luisterbeurt van A Train Bound for Glory, de nieuwe cd van Pete Molinari, zou je zomaar geneigd zijn te denken dat je hier met een opname uit de jaren vijftig van doen hebt. Enkel de afwezigheid van ruis verraadt dat dit toch écht een opname uit 2010 is. Nota bene een opname van een Brit, en niet van een Amerikaan, want dat zou je op de basis van de mix van rock ’n roll en country wellicht verwachten.

Het knappe van A Train Bound for Glory is dat deze mix van de genres nimmer aandoenlijk wordt. Luister bijvoorbeeld naar ‘To Be Close To (Your Heart’s Desire)’ en ‘Minus Me’, beiden pareltjes. Ze doen bovendien vermoeden dat je naar de echte Pete Molinari luistert en niet naar een imitator van grootheden uit de genres. Dat gevoel wil zo nu en dan nog wel eens de kop op steken. Met andere woorden, hij is zowel de factor die maakt dat deze cd prima is, maar ook degene die ervoor zorgt dat het af en toe een imitatie lijkt.

Al met al valt er gelukkig genoeg te genieten bij het beluisteren van A Train Bound for Glory, maar of deze trein ook echt het grote succes zal bereiken, is nog maar de vraag. Daarvoor moet Molinari eerst zichzelf maar eens vinden.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Pete Molinari Label:Proper American Records
I Got You On Tape – Spinning For The Cause

I Got You On Tape - Spinning for the CauseHet lijkt een vaste regel te zijn voor bands uit Scandinavië: somberheid. Of...

My Horse Likes You – Bonaparte

Bonaparte - My Horse Likes You Met een bandnaam als Bonaparte ben je het welhaast aan je stand verplicht...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT