RECENSIE: The Main Street Gospel - Love Will Have Her Revenge

The Main Street Gospel - Love Will Have Her Revenge
2010-08-12 Stukje bij beetje worden we de afgelopen jaren gevoerd met bands die zo uit de vroegere jaren lijken te zijn weggelopen. The Main Street Gospel is een band uit Ohio die een mix maken van classic rock, country en blues. De band bestaat al sinds 2005, maar Love Will Have Her Revenge is pas het debuutalbum van deze heren. Niet zomaar een debuutalbum, maar een album met nummers waarvoor ze de afgelopen jaren hoorbaar de tijd hebben genomen. Dit is een band met rijke invloeden, die zelfs teruggaan naar de jaren '60. Ze zijn beïnvloed door o.a. Neil Young , George Harrison, the Beatles en the Byrds. Dat belooft wat!

Bij gelijknamige nummer 'Love Will Have Her Revenge', tevens opener van de plaat, ga je automatisch op zoek naar invloeden. Jaren '60 invloeden zijn duidelijk te horen en het is verbazingwekkend dat dit geluid wordt neergezet door maar drie bandleden. Het is een prettige opener met een aanstekelijke en swingende bas. Het zeven minuut durende 'She's A Disease' heeft veel instrumentale tussenstukken en er zit een goede opbouw in het nummer. Dit nummer gaat van zacht, naar bijna bombastisch en eindigt weer langzaam. Het album is erg variërend; veel rustige nummers zoals 'Give Your Love Away' en 'Lay It On The Line' en nummers die een tandje harder zijn zoals 'Getting Through' en het swingende 'Losing Sleep'. De cd eindigt met het nummer 'Sweet Summer Rain' waar menig gitarist erg van kan genieten door de heerlijke gitaarriffs. De solo's vliegen je bijna om de oren en na deze orkaan van geluid klinkt een lange stilte.... Meer!

Is dit weer zo'n jaren '60 look-a-like bandje? Allereerst kun je het gevoel dat de muzikanten leggen in de muziek voelen. Dat is sowieso erg bijzonder, want dat hoor je zelden zo goed. Luister maar eens naar de hemelse zang van Barry Dean in 'Truly (Hymn)'. Het wachten is nu op een doorbraak in Nederland. Voor de liefhebber van o.a. Neil Young en thee Byrds is dit een prima plaat die niet mag ontbreken in je verzameling.
Recensent:Francis Pronk Artiest:The Main Street Gospel Label:Tee Pee Records
Sean Riley & The Slowriders

Sean Riley & The Slowriders - Only Time Will TellDe bandnaam klinkt Amerikaans, songtitels zoals ‘Yellowstone’ ook, en de hoes...

The Rabble - The Battle’s Almost Over

The Rabble - The Battle's Almost Over Nieuw-Zeeland staat nu niet meteen bekend om zijn exportproducten wat muziek...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT