RECENSIE: Offshore - Offshore

Offshore Offshore
2010-10-15 De zeskoppige Haagse band Offshore komt na twee jaar met een titelloos vervolg op het debuutalbum Challenge My Nature (2008). Offshore bestaat uit een Arubaanse leadzanger, Nederlandse drummer en saxofonist, Poolse toetsenist en Indiase bas speler en achtergrond vocalist. Kortom: Een multi culti band die lekkere reggae maakt. De groep is voor de liefhebber geen onbekende, want de heren hebben reeds op allerlei bekende Nederlandse podia gespeeld, zoals de Melkweg, het Patronaat en Paard van Troje en voorheen Watt. In 2009 won de band Dunya On Tour, waardoor ze op het Dunya Festival 2009 te Rotterdam mochten spelen.

Negen nummers telt het album dat met ruim 28 minuten wel wat aan de korte kant is. Maar in het half uurtje neemt de groep je mee op heerlijke reggae. Vrijwel alle nummers liggen prettig in het gehoor en nodigen uit tot meebewegen. Ritmisch zit de plaat dan ook goed in elkaar. De meeste nummers doen niet onder voor elkaar. Echte uitschieters staan er echter niet op. Al heeft het nummer ‘Close My Eyes’ wel enige hitpotentie. Toch weet de band tot het eind de aandacht bij je vast te houden. Offshore is gewoon een goede reggaeband en vervult daarmee een beetje het gat dat Beef met zijn sabbatical heeft laten vallen. Zelf omschrijven de heren hun muziek als “Reggae with a rock attitude”.

Alle nummers zijn geschreven door Vincent Tonk, lead zanger van de formatie. Hij tekende tevens voor de productie van de cd. Tonk groeide op in Aruba met punk, pop, rock en reggae muziek. Deze invloeden zijn goed terug te horen in de nummers die hij schrijft. Vincent is een goeie songwriter en schrijft al sinds zeer jonge leeftijd liedjes. Het zijn duidelijke nummers met een lekker pakkend refrein. Wat wel opvalt is dat de meeste nummers niet echt blijven ‘hangen’. Dat zal wellicht komen, omdat de band geen echt eigen geluid heeft.

Al met al valt de tweede cd van Offshore niet tegen. Het geluid is uitstekend verzorgd. De nummers liggen makkelijk in het gehoor en klinken lekker strak. Een goed vervolg dus, dat alleen een beetje aan de korte kant is.
Recensent:Rolf Marselis Artiest:Offshore Label:Sik Music Agency
Reel Big Fish – A best of us... for the rest of us

Reel Big Fish - A Best of Us... For the Rest of UsWat te doen als je sinds 1995 acht officiële albums op je naam hebt? Als je...

Wallace Vanborn – Free Blanck Shots

Wallace Vanborn - Free Blank Shots Het Belgische muzieklandschap heeft ongetwijfeld een gunstig klimaat voor de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT