RECENSIE: Tududuh - Yeah Yeah Yeah

Tududuh Yeah Yeah Yeah
2010-12-27 Tududuh heeft zich ontwikkeld van het soloproject van zanger/gitarist Ronald Straetemans tot een hechte band. Na het maken van 3 EP’s heeft hij een band bij elkaar gezocht. De leden zijn niet alleen op hun muzikale vaardigheden uitgekozen, maar ook op hun uiterlijk, jawel! Samen met Jelte Timmer (gitaar), Michel Bel (basgitaar) en Otto de Jong (drums) vormt hij nu dus de band Tududuh. Nu zijn de nieuwe leden niet zonder ervaring: Otto de Jong speelde bij Swelter en Mary Had A Little Band, Jelte Timmer bij Common People en Michiel Bel ten slotte maakte deel uit van Illicit, Pax en Pry, Mdungu.

Het in eigen beheer uitgegeven Yeah Yeah Yeah kent drie nummers. Openingstrack ‘What Everybody does’ begint met een heerlijk gitaarrif, maar blijft wat hangen op een eenvoudige structuur en is uiteindelijk veel te lief om je bij de keel te grijpen. Het nummer is samen met Michel Flamman van Solo geschreven. Het tweede nummer ‘Feel Like Coming Home’ begint als een mooie ballade met meerstemmige zang en krijgt een mooie wending halverwege het nummer, waardoor het blijft boeien. Ook dit nummer is niet alleen door Ronald Straetemans geschreven. Dit keer bood Marinus de Goederen (a Balladeer) ondersteuning. Titeltrack ‘Yeah Yeah Yeah’ is een heerlijk up-tempo nummer met een catchy refrein, wat je zo kunt meezingen. Niet spectaculair, maar wel lekker.

Drie nummers is eigenlijk te weinig om een groep goed te beoordelen. Vooralsnog zijn de heren van Tududuh van plan om vooral veel te spelen in clubs, kroegen en kraakpanden. Dat lijkt mij een goede keuze, want het huidige materiaal kan wel wat stevigheid gebruiken.
Recensent:Rolf Marselis Artiest:Tududuh Label:Eigen Beheer
Sunnpimp / Ampvitamin

Sunnpimp - Ampvitamin Sunnpimp is een vrij nieuwe rockband uit, naar eigen zeggen, 'een dorpje...

Pauline – Colorblind

Pauline - Colorblind Al van kind af aan is Pauline Klever bezig met muziek. Ze nam al snel zang...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT