RECENSIE: Spokes - Everyone I Ever Met

Spokes - Everyone I Ever Met
2011-01-12 De groep Spokes komt uit Manchester en maakt muziek die zich ergens bevindt tussen de shoegaze, de post-rock en de folk. De groep gaf eind vorig jaar haar eerste EP uit en is nu toe aan het eerste album met de titel Everyone I Ever Met. De groep lijkt te beginnen waar populaire groepen zoals Fleet Foxes en Arcade Fire ophouden.

De nummers op het debuutalbum zijn erg gevarieerd. Het door violen, drums en galm ondersteunde ‘We Can Make It Out’ vormt de eerste single van het nieuwe album. De bandleden zingen hier allemaal doorheen alsof het hun laatste nummer van de cd is, maar nee: het feest moet nog beginnen. Zo heeft de titeltrack van de cd een hele lange, onheilspellende opbouw die bijna doet denken aan Philip Glass qua herhalingen en langzame veranderingen. Toch belandt het nummer halverwege in een crescendo en horen we de band op een manier die ik alleen ken van de manier waarop Arcade Fire uit haar dak kan gaan. Het nummer belandt daarna weer in rustiger vaarwater en eindigt in een lange nagalm. Op het album staan ook rustigere nummers zoals het gevoelige ‘Give It Up To The Night’. Het nummer ademt een koude winternacht door de kamer. Op ‘Happy Needs Colour’ zijn weer rustige, maar toch onheilspellende klanken te horen, ondersteund door een viool. Het nummer lijkt erg op filmmuziek.

Spokes maakt met Everyone I Ever Met en interessante, veelzijdige plaat. De energie, maar ook de stijl van de muziek zijn rustig, maar ook intens. De band heeft nu nog niet heel veel aanhangers, maar deze plaat zal daar zeker verandering in brengen.
Recensent:Erik Oudman Artiest:Spokes Label:Pias
Kid Ikarus – Kid Ikarus

Kid Ikarus - Kid IkarusLaten we van wal steken met een stelling: post-rock is achterhaald. De dag...

Kid Rock - Born Free

Kid Rock - Born Free Het is lastig om Kid Rock nog te zien als de bad-ass rockster die hij,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT