RECENSIE: Airbag (NL) - All Rights Removed

Airbag - All Rights Removed
2011-11-07 Het tweede album van de Noorse progressieve rockband Airbag is uit. All Rights Removed volgt op het debuut Identity dat bedolven werd met lovende woorden door de gespecialiseerde pers en heel wat indruk naliet bij de fans van het genre. Op dit schijfje ontdek je zes prachtige atmosferische nummers die in het verlengde liggen van hun eerstgeborene. Het geluid klinkt wat verfijnder, de songs wat donkerder en de speelduur van elk van de composities is er wat langer op geworden. Wie bands als Pink Floyd, Porcupine Tree, Blackfield of Anathema in zijn collectie heeft, moet zeker de moeite nemen om dit All Rights Removed te beluisteren.

Titeltrack ‘All Rights Removed’ windt er meteen geen doekjes om en staat onmiddellijk borg voor de rustige en soms melancholische sfeer die op het volledige schijfje tot op het einde aangehouden wordt. Technisch steekt deze song bijzonder goed in elkaar zonder afbreuk te doen aan het geheel. Ook de mooie gitaarlijn op ‘White Wall’ blinkt uit door eenvoud en dit zonder in oeverloos gepingel te vervallen. Verder wordt ook in ‘The Bridge’, ‘Never Coming Home’ en ‘Light Them All Up’ op een midtempo verder gemusiceerd. Het warme stemgeluid van Asle Torstrup draagt nog meer bij tot de gehele atmosfeer en rust die de songs uitstralen. Uitschieter is ongetwijfeld ‘Homesick I-III’ dat je meer dan zeventien minuten meeneemt door het landschap van prog, hard en atmosfeer en waar oog voor detail uitspringt…niet te evenaren.

All Rights Removed is een heerlijke reis door een sfeervol muzikaal uitgekiend landschap heen. Deze release misstaat zeker niet in je collectie tussen bovengenoemde groepen!
Recensent:Gunther Moens Artiest:Airbag (NL) Label:Bertus
Steven Bernstein`s Millennial Territory Orchestra - MTO Plays Sly

Steven Bernstein - MTO Plays Sly Steven Bernstein`s Millennial Territory Orchestra is een van de...

Geike – For the Beauty of Confusion

Geike - For the Beauty of Confusion Kan Hooverphonic zonder zangeres Geike Arnaert? Nee, dat kunnen ze toch niet...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT