RECENSIE: Tim Akkerman - Anno

Cover Tim Akkerman  - Anno
2012-01-04 We kunnen ondertussen stellen dat zowel Di-Rect als ex-zanger Tim Akkerman beter zijn geworden van de scheiding. Eerstgenoemde band wordt nu ineens serieus genomen door de serieuze muziekpers en Akkerman kan eindelijk doen wat hij wil. Debuutplaat Anno liet even op zich wachten - Tim, vader, echtgenoot, schnabbelde maandenlang flink bij in televisieprogramma’s - maar is precies geworden wat de Hagenees voor ogen had. Een volwassen singer-songwriteralbum vol mooie, licht persoonlijke liedjes.

Die liedjes zijn niet baanbrekend, maar wel liefdevol gecreëerd. Akkerman klinkt in zijn element op tracks als ‘Save’ en ‘Between The Sun And The Moon’, laatstgenoemde track geschreven voor dochter Lila. De warmte straalt van iedere song af en maakt van Anno een plaat die net een trede hoger staat dan het gemiddelde singer-songwriter werkje uit eigen land. Veel moeite om muziekliefhebbers die het genre zat zijn terug te winnen, wordt er echter niet gedaan. Al is dat Akkermans taak ook niet.

Toch kan Anno ook voor deze luisteraars iets moois in petto hebben. De eerste single ‘Nonzero’ is meer folk dan singer-songwriter. Het prachtige nummer doet door de gelaagde vocalen sterk denken aan het betere werk van Midlake. Het is wat ondergetekende betreft een van de mooiere liedjes van eigen bodem van 2011. Ook ‘Winter Is Over’ en ‘Brother’ hebben een lichte folksound en vallen daardoor positief op. Het is Akkerman niet af te raden om deze muzikale richting in de toekomst nader te onderzoeken.

Het beperkte aantal uitstapjes naar andere genres en de consistente sterkte van de rest van het album, zorgen ervoor dat Anno van begin tot eind interessant blijft. Het is echter bovenal een product dat overgoten is met liefde. Een verzameling hartverwarmende liedjes waar je weinig mensen geen plezier mee doet. Een geslaagd solo-debuut.
Recensent:Randy Timmers Artiest:Tim Akkerman Label:Rough Trade Records
Cover Mauricio Maestro ft. Nana Vasconcelos - Upside Down

Mauricio Maestro ft. Nana Vasconcelos - Upside DownIn de jaren 60 was het Braziliaanse duo van componist Mauricio Maestro en...

Cover Rolling Stones - Some Girls

Rolling Stones - Some Girls Het kan u bijna niet ontgaan zijn dat Keith Richard en Mick Jagger afgelopen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT