RECENSIE: Lucky Sinners - Crankshaft Stories

Cover Lucky Sinners - Crankshaft Stories
2012-03-22 Lucky Sinners is een Belgische rock’n’roll band, maar met een twist. Ze laten zich door een hele waslijst aan bands inspireren. Die lijst begint bij Social Distortion en gaat via Johnny Cash langs Motörhead, Agnostic Front, Turbonegro naar Street Dogs. Daarnaast hebben ze al aardig wat live-shows gespeeld met grote bands als Heaven Shall Burn en Do Or Die. Kortom, genoeg ingrediënten om iets moois van te maken op het eerste album Crankshaft Stories.

De band benadrukt dat ze geen kopie willen zijn van de eerdergenoemde bands. Ze nemen de beste elementen, gooien er hun eigen saus over heen en noemen het beestje hotrod rock’n’roll. Een mix van punk, oi, hardcore en heavy rock. Klinken doet het echter als Volbeat dat als Motörhead wil spelen. Dat hoeft niet per sé slecht te zijn, want bij vlagen klinkt zanger Dave daadwerkelijk als Lemmy.

Al met al doen ze denken aan de Duitse hardcore-vrienden van Crushing Caspars. Een licht accent is er helaas wel te horen, de teksten zijn straight to the point en soms is het goed puzzelen wat er gezongen wordt. Muzikaal gezien weten ze genoeg te variëren, maar echt vernieuwend is het allemaal niet. Het album knalt er lekker in met ‘To Hell And Back’ en zo scheuren ze in 40 minuten door de 12 nummers heen. Andere sterke rocktracks zijn ‘Wreckless Youth’ en ‘Highway 66’, die het voornamelijk op de snelweg goed doen.

De invloeden zijn duidelijk hoorbaar. Social Distortion komt bijvoorbeeld heel sterk naar voren in de nummers ‘Troublebound’ en ‘Suffo-kate’. De energie en het plezier spat er van af en het album kan het beste gezien worden als een eerbetoon aan hun helden. Ondanks dat ze geen directe kopie hiervan willen zijn, hebben ze twee covers toegevoegd. Het betreft de nummers ‘We Are Not Gonna Take It’ van Twisted Sister en ‘Reach For The Sky’ van Social Distortion. De eerste kent wat zwaardere gitaren dan het origineel, maar verder zijn ze allebei exact gekopieerd. Wat overigens niet weg neemt dat deze nummers voornamelijk live goed tot hun recht zullen komen.

Het wiel wordt hier niet opnieuw uitgevonden, maar dat neemt niet weg dat je het rubber eens lekker kan laten branden met Crankshaft Stories. Menig gaspedaal zal het nog zwaar krijgen dankzij de Belgische rockers van Lucky Sinners. De plaat is niet overmatig sterk, maar ook niet slecht. Gewoon een plaat om zonder poespas op los te gaan. Aanzetten en gaan met die banaan.
Recensent:Roy Verhaegh Artiest:Lucky Sinners Label:Eigen Beheer
Cover Generaal Mus - Oorlogsverhalen EP

Generaal Mus - Oorlogsverhalen EPInstrumentale experimentele progrock belooft de bio van Generaal Mus uit...

Cover Steve Hogarth & Richard Barbieri - Not The Weapon But The Hand

Steve Hogarth & Richard Barbieri - Not The Weapon But The Hand Steve Hogarth is vooral bekend als zanger van Marillion, de band waar hij...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT