RECENSIE: Jonas & The Massive Attraction - Big Slice

Cover Jonas & The Massive Attraction - Big Slice
2012-04-12 De formatie Jonas & The Massive Attraction heeft al het nodige succes in thuisland Canada, maar aan deze kant van de Atlantische Oceaan wil het nog niet echt lukken. Met dit derde album, met de titel Big Slice probeert Jonas Tomalty met zijn kompanen de oversteek te maken naar het Europees publiek. Maar of dit gaat lukken?

Aan de voorbereiding zal het in ieder geval niet liggen; ze vroegen songwriter Simon Wilcox, dochter van Canadese blueslegende David Wilcox, om mee te schrijven aan de nummers voor de nieuwe plaat, namen mixer Mike Fraser (AC/DC, Metallica) aan boord en lieten het geheel masteren door Greg Calbi (U2, Deep Purple). Het resulteerde in elf vrij commerciële rocknummers.

Het eerste probleem openbaart zich na slechts enkele songs te hebben beluisterd. De band heeft namelijk een voorliefde voor catchy refreintjes. Op zich niets mis mee, ware het niet dat werkelijk bijna ieder refrein vanaf de eerste noot compleet te voorspellen is. Daarbij komt ook nog dat het wel allemaal heel erg aan die andere rockband uit Canada doet denken. Ook al zo’n band die werkelijk elke drang naar experiment en avontuur heeft laten vallen omwille van de commercie. Ik heb het natuurlijk over Nickelback.

Valt er dan helemaal niets positiefs te melden? Toch wel, want zanger Jonas beschikt over een prima rockstem, die met gemak de poppy nummers, maar ook het wat steviger werk draagt. De productie en mix zijn tot in de puntjes verzorgd. En eerlijk is eerlijk: het luistert allemaal lekker weg en er is zeker een markt voor dit soort muziek. Je kunt het een beetje vergelijken met een dertien-in-een-dozijn popcornfilm, waarbij je misschien niet snel voortijdig de bioscoop zal verlaten, maar waarvan je je na afloop niet één memorabel moment kunt herinneren.
Recensent:Etan Huijs Artiest:Jonas & The Massive Attraction Label:Bertus
Cover Denvis & The Real Deal - Corazón

Denvis & The Real Deal - Corazón‘Corazón’ is nog maar net begonnen en je denkt: “Is dit Nederlands? Heb ik...

Cover Mike Snow - Happy To You - The Jackalope Edition

Miike Snow - Happy To You - The Jackalope Edition Het Zweedse duo Bloodshy (Christian Karlsson ) and Avant (Pontus Winnberg )...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT