RECENSIE: Miike Snow - Happy To You - The Jackalope Edition

Cover Mike Snow - Happy To You - The Jackalope Edition
2012-04-29 Het Zweedse duo Bloodshy (Christian Karlsson ) and Avant (Pontus Winnberg ) heeft nummers geschreven en geproduceerd voor onder andere Britney Spears, Kylie Minogue, Madonna, Ms. Dynamite, Christina Milian, Kelis en Jennifer Lopez. Deze twee topproducers vormen daarnaast samen met de Amerikaanse zanger Andrew Wyatt ook nog de Indie-pop band Miike Snow.

Een bandnaam met een dubbele ii, dat zie je niet alle dagen. Vandaar dat deze recensie begint met de verklaring van die naam. Miike Snow is vernoemd naar een vriend, Mike Snow en die dubbele ii is dan weer afgekeken van de naam van de Japanse regisseur Takashi Miike. Een band, die in de naam verwijst naar de regisseur van de totaal zieke filmklassieker “Ichi The Killer”, wat levert zo iets qua muziek dan op? In het geval van hun tweede album Happy To You luidt het antwoord op deze vraag grappig genoeg: lichte indie pop, of beter gezegd electro-pop.

Een pop cd van een beroemd producers duo, dat schept verwachtingen. Gelukkig worden die grotendeels waargemaakt. Het aandeel van de producers op de plaat is in ieder geval dik in orde. Deze mannen weten gewoon hoe ze een plaat moeten maken met lichte elektronische muziek, het klinkt allemaal lekker en fris. Zoals een goede popplaat betaamd zijn er al twee singles uit. De eerste single ‘Paddling out’ is uitgekomen op 19 januari is veel op de radio geweest en zal daardoor bij menigeen al wel bekend voorkomen. Tweede single ‘The Wave’ dateert van 15 maart en zal wellicht wat minder bekend zijn, hij is echter minstens net zo catchy.

De muziek is dus erg lekker, maar bij de teksten, daar gaat het af en toe mis. Wyatt is een redelijke vocalist wiens stem ook nog wel pas bij de muziek, maar de teksten zelf zijn af en toe onnavolgbaar. Nu kan dit wellicht het indie gedeelte van de band zijn. Het abstracte zweverige en bij vlagen depressieve van de teksten correspondeert in ieder geval niet met het luchtige van de muziek. Verder is ook het begin van de plaat wat onwennig, ‘Enter The Jokers Lair’, is met zijn rare zoem een vreemde binnenkomer. Gelukkig sluit de plaat af met ‘Paddling out’ en wil je door dit prettige einde de muziek zo weer opnieuw starten.

The Jackalope Edition biedt naast de gewone cd van Happy To You ook nog eens een bonus cd met zeven nummers. Naast twee nieuwe nummers zijn dit remixen van ‘Devils Work’ en ‘The Wave’ en maarliefst drie extra varianten van de bekende single ‘Paddling out’.Voegt dat iets toe? Ja eigenlijk wel, de remixen zijn redelijk in dezelfde stijl gebleven en passen goed in het geheel. Miike Snow levert zo een mooi product af wat zeer de moeite waar is.
Recensent:Willem Swinkels Artiest:Miike Snow Label:Sony Music
Cover Jonas & The Massive Attraction - Big Slice

Jonas & The Massive Attraction - Big SliceDe formatie Jonas & The Massive Attraction heeft al het nodige succes...

Cover Garda - A Heart of a Pro

Garda - A Heart of a Pro Na Die, Technique, Die! komt de Duitse indieband Garda nu met het tweede...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT