RECENSIE: Kris Berry - Marbles

Cover Kris Berry - Marbles
2012-05-20 Kris Berry (echte naam: Kristel de Haak) is behoorlijk aan de weg aan het timmeren. Vorig jaar al werd haar EP erg goed ontvangen, speelde ze op vele radiozenders en zelfs op North Sea Jazz. Nu een jaar later heeft ze haar debuut Marbles uit, en dat zullen we gaan merken ook. Vorige maand speelde ze bijvoorbeeld al in De Wereld Draait Door en in de ochtendshow van Giel.

En is al die aandacht terecht? Absoluut, als je het mij vraagt. Kris heeft namelijk een prachtige, volkomen natuurlijke jazzy stem. En ze heeft een muzikale mengelmoes gesmeed die helemaal bij haar past. Vleugjes jazz, country, soul en latin/salsa rijgt ze aan elkaar tot een erg aanstekelijke mix die aan moet kunnen slaan bij een groot publiek.
Daarnaast heeft ze de looks en heeft ze de juiste muzikanten om zich heen om het plaatje helemaal compleet te maken.

Het album opent met ‘Holy Joe (And The Ferris Wheel)’ dat wel iets ademt van de sfeer die Caro Emerald oproept. Maar daarna wordt al snel duidelijk dat Kris Berry veel vaker uit verschillende muzikale vaatjes tapt. Zonder dat het klinkt als een ratjetoe overigens. Dit kan voor een groot deel op het conto geschreven worden van haar gitarist en producer Paul Willemsen. Hij is degene met wie ze de muziek voor dit album schreef.

Juist omdat het album zo divers is, is het moeilijk om echte hoogtepunten aan te wijzen. Is het het fraaie, ontroerende ‘ Always Or Never’? Het zomerse ‘Love Trip’? Of toch het swingende latin getinte titelnummer? Een ding is zeker: deze songs gaan erin als koek, en brengen de zomer stukken dichterbij.

In juni speelt Kris Berry op het showcase festival Berlin Radar in Duitsland, waar ze zich zal presenteren aan het Duitse publiek en de Duitse muziekbusiness. Laten we hopen dat we ook in Nederland nog volop van haar kunnen genieten.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Kris Berry Label: 
Cover Klerkx & the Secret - Final Desire

Rob Klerkx & the Secret - Final DesireEr zijn altijd muzikanten die er naast hun band graag een zijproject op na...

Cover Geoff Barrow & Ben Salisbury - Drokk

Geoff Barrow & Ben Salisbury - Drokk Zelden. Echt heel zelden komt het voor dat Festivalinfo een 1 uitdeelt aan...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT