RECENSIE: Rachel Sermanni - Under Mountains

Cover Rachel Sermanni - Under Mountains
2012-09-05 De Schotse Rachel Sermanni is een talentvolle singer/songwriter. In Nederland is ze vooral bekend van haar optredens op Motel Mozaique en London Calling. Eerder dit jaar verscheen haar debuut EP Black Currents. Hierop liet ze al horen klaar te zijn voor het echte werk, een heus album dus.

'Breathe Easy' geeft meteen een goede indruk van wat je van Sermanni mag verwachten, gevoelige sfeervolle folkliedjes. Dit lied lijkt in eerste instantie vrij sober, maar het is rijkelijk gevuld met strijkers en toetsen. Ze zingt zacht en soms bijna fluisterend, maar met veel gevoel en overgave. Juist die kwetsbaarheid kenmerkt haar stem en bepaalt de sfeer van haar muziek. Alleen op 'Bones' zingt ze met meer volume en intensiteit. Haar liedjes zijn introspectief en mysterieus tegelijk, het lijken vaak kleine sprookjes. Ze is in het dagelijks leven vast een zonnestraaltje, maar dat is in haar muziek niet te horen. De songs hebben meestal een wat droevige sfeer. Dat komt niet alleen door haar zangstijl maar ook door het veelvuldig gebruik van strijkers. Een van de meest opvallende tracks is 'The Fog'. Dit lied heeft een catchy refrein en klinkt opgewekter dan de meeste tracks; niet voor niets was dit de eerste single van haar EP. Andere hoogtepunten zijn het mysterieuze 'Black Currents' en het ronduit betoverende 'Song To A Fox' waar het album mee afsluit.

Under Mountains is een echt sfeeralbum. Je hoort twaalf goed gezongen en goed gespeelde liedjes. Sommige tracks vallen wel een beetje weg in het geheel en missen een eigen karakter. Maar gelukkig zijn er ook genoeg tracks te horen die wel sterk genoeg zijn om op zichzelf te staan. Rachel Sermanni heeft een debuutalbum gemaakt waar ze tevreden mee mag zijn en dat menig folkliefhebber zal bekoren.
Recensent:Dave van der Sterren Artiest:Rachel Sermanni Label:Dying Giraffe Recordings
Cover The Vagary - The Vagary

The Vagary - The Vagary The Vagary is een jonge Nederlands band die zich met een demo met drie...

Cover Nachtmystium - Silencing Machine

Nachtmystium - Silencing Machine Omdat we denken dat goede blackmetal per definitie uit Scandinavië, of liever...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT