RECENSIE: Rachel Sermanni - Black Currents EP

Cover Rachel Sermanni - Black Currents EP
2012-03-02 Rachel Sermanni is een twintigjarige Schotse zangeres die in Nederland al enige bekendheid kreeg door haar optredens op Eurosonic en London Calling. Ze brengt haar debuut-EP Black Currents in eigen beheer uit.

Openingstrack 'Breathe Easy' is een fragiel liedje met strijkers waarop Sermanni haar zachte warme stem laat horen. 'The Fog' heeft that certain something waardoor het refrein zich meteen tussen je oren nestelt. Het klinkt opgewekter en intenser, deze potentiële folkmeisjeshit is een begrijpelijke keuze als eerste single. Toch zijn de songs van Rachel Sermanni meestal eerder melancholisch dan uitbundig, bijvoorbeeld op de titeltrack. Het afsluitende 'Song To A Fox' klinkt zelfs een beetje spooky.

Black Currents is een prima debuut, goed geschreven liedjes die mooi gezongen worden. Maar echt opzienbarend is deze EP niet, het ontbreekt nog aan een herkenbaar eigen geluid. Met name haar stem is bijna té zuiver en volgens het boekje om op te vallen. Maar toch mag je van iemand met haar talent nog heel wat verwachten. Deze cd is een aangename kennismaking die op den duur tot een hechte vriendschap zou kunnen leiden.
Recensent:Dave van der Sterren Artiest:Rachel Sermanni Label:Eigen Beheer
Cover Adam Arcuragi - Like a Fire That Consumes All Before It

Adam Arcuragi - Like a Fire That Consumes All Before It Adam Acuragi mag zichzelf de trotse uitvinder van de ‘Death Gospel’ noemen....

Cover Beyoncé - 4 - Live at Roseland

Beyoncé - 4 - Live at Roseland Beyoncé Knowles is een wereldster waar we trots op mogen zijn, omdat ze -...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT