RECENSIE: Honky - 421

Cover Honky - 421
2012-10-09 Soms kun je uit de bandnaam al opmaken wat voor muziek je kunt verwachten en dit geldt zeker voor Honky. De band rond ex-Butthole Surfers bassist Jeff Pinkus maakt inderdaad hardrock (of is het gewoon harde rock?) met een duidelijke Southern rock inslag. Typisch stoere mannenmuziek dus.

Pinkus speelt uiteraard basgitaar op 421 en hij zingt ook. Althans, dat denken we. Op het hoesje staat achter zijn naam ”bass and neckhole”. Ook Bobby Ed Landgraf gebruikt zijn neckhole en daarnaast speelt hij gitaar. Drummer Justin Collins maakt Honky compleet.

421 werd geproduceerd door Pinkus en Landgraf en de heren weten een stevige, maar tegelijkertijd vrij droge sound neer te zetten. Precies het geluid dat past bij de hardrock die het trio maakt. Het album opent met een tweetal stevige rocksongs, waarvan ‘WFO’ de gejaagdere en ‘Just A Man’ de wat meer melodieuze is. Hierna neemt het trio een beetje gas terug in ‘Riddle Cap’ De samenzang in deze song doet wel wat denken aan de vocalen van de oude Alice In Chains.

‘All For Nothin’ is eveneens een wat rustigere song met een goede melodie en vooral mooi gitaarwerk en goede zang. ‘Over Easy’ is wat hoekiger, maar opnieuw redelijk rustig. ‘Woke Up Dead’ is een echte Southern rocker.

‘Walton County’ is een song die een beetje funky aandoet en een Led Zeppelin-achtige drumsolo bevat. Hierna volgt nog een prima gitaarsolo en aan het begin van het nummer is het juist vooral de bas die opvalt, dus alle drie de bandleden mogen in deze instrumentale track even laten horen wat ze kunnen. En het levert nog een prima nummer op ook. Bijna-titeltrack ‘4:21’ is eveneens instrumentaal, maar hierin gebeurt minder.

Afsluiter ‘Black Joe’s Bitch’ is weer behoorlijk hard, maar wel wat melodieuzer dan de andere harde songs op 421. Opnieuw is het vooral de zang die in positieve zin opvalt.

421 is een prima (hard)rockplaat, die zeker niet uitblinkt in originaliteit (om het voorzichtig uit te drukken), maar desondanks weet te boeien. Niet alle songs zijn even sterk, maar er staan best een paar goede liedjes tussen. Zeker de meer melodieuze songs zijn behoorlijk goed. Je moet natuurlijk van dit soort muziek houden, maar dan heb je aan 421 een leuke plaat.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Honky Label:Suburban
Cover Random Sound - The World As We Know It

Random Sound - The World As We Know ItZweden en hun gevoel voor hits; het blijft een verhaal apart. Zit er wellicht...

Cover Billy Talent - Dead Silence

Billy Talent - Dead Silence Kent u dat gevoel? Je spit door de zee aan cd’s heen in de platenzaak en je...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT