RECENSIE: Thrice - Vheissu

Thrice - Vheissu
2006-04-21 Vroeger werkte een band in alle stilte aan een nieuw album. De fans moesten vroeger de plaatselijke platenzaken langsgaan om te vragen of het album van hun favoriete band al op de releaselijst stond. Tegenwoordig staat ook dit proces in de spotlights. Zo maakte de band Thrice in juni vorig jaar al bekend dat hun album de naam “Vheissu” zou dragen. Een paar maanden later zet de band zelfs al hun eerste nummer “Image Of The Invisible” on-line voor het publiek. Gevolgd door het nummer “The Earth Will Shake” en uiteindelijk stond het volledige album, nog voor de officiële release, volledig op hun MySpace.

Het blijft erg krom dat jonge bandjes die juist het geld zo hard nodig hebben hun muziek gratis weggeven, terwijl de rijke Metallica’s het downloaden tegengaan. Toch is het een goede manier om snel populair te worden, iets wat Thrice (mede door hun MySpace?) is geworden!

Zoals we van de band gewend zijn, zijn ze met dit album alweer een nieuwe weg ingeslagen. Vheissu staat vol met ‘rustige’ pop/rock nummers en het geschreeuw van zanger/gitarist Dustin Kensrue is veel minder aanwezig dan op de andere platen. Dat hij het nog niet is verleerd horen we in het geweldige Hold Fast Hope!

Normaal gesproken zakt een album na de eerste paar nummers een beetje in. Bij Vheissu niet en zijn alle 11 nummers even sterk. Het laatste nummer van de plaat, Red Sky, is zelfs de nieuwste single van de band!

Hopelijk heeft Thrice met dit album een sound gevonden die ze gaan vasthouden. Want ik wil meer album gevuld met dit soort werk!
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Thrice Label:Island
Flavour - In so many ways

Flavour - In So Many WaysDe Zeeuwse band Flavour (uit Goes) is met In So Many Ways alweer aan haar...

Ignite - Our Darkest Days

Ignite - Our Darkest Days De band Ignite is 14 november vorig jaar de studio ingedoken met producer...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT