RECENSIE: Tegan & Sara - Heartthrob

Cover Tegan & Sara - Heartthrob
2013-04-01 Tegan And Sara is een duo dat bestaat uit de eeneiige tweeling Tegan Rain Quin en Sara Keirsten Quin. De tweelingzussen debuteerden in 1999 met het album Under Feet Like Ours en daarna volgden nog vijf albums. De bekendste hiervan is The Con uit 2007. Het hiervan afkomstige ‘Back In My Head’ werd een flinke indiehit.

Heartthrob is de zevende plaat van Tegan And Sarah en hierop gooien de Canadese dames het over een andere boeg. Tot nu toe zaten ze in de indiehoek, maar Heartthrob is een regelrechte popplaat. De tweelingzussen schreven nog steeds alle liedjes, zij het soms in samenwerking met anderen, maar de productie was in handen van twee echte popproducers, Greg Kurstin en Mike Elizondo. Kurstin werkte in het verleden met onder andere Lily Allen, Pink en Kylie Minogue en Elizondo is vooral bekend van zijn werk met Eminem, Dr. Dre en Maroon 5.

De twee producers drukken een duidelijke stempel op Heartthrob. Het album bevat een aantal behoorlijk goede songs, maar de productie is nogal veilig en vooral zeer inwisselbaar. Er staat eigenlijk niets op Heartthrob dat niet op een album van een willekeurige andere popzangeres had kunnen staan. Op zich klinkt de, vooral op de jaren ’80 geënte, pop als een klok, maar echt spannend wordt het nergens. Dit is echt hap-slik-weg pop voor de massa.

Zoals gezegd bevat Heartthrob wel een aantal behoorlijk goede nummers. ‘I’m Not Your Hero’ is bijvoorlijk lekker catchy en deze song gaat dan ook makkelijk in je hoofd zitten. Ook ‘I Couldn’t Be Your Friend’ is een goede song en hetzelfde geldt voor ‘How Come You Don’t Want Me’. De meeste andere nummers op Heartthrob zijn ook niet slecht, maar ze worden verpest door de veel te doorsnee-sound van de heren Kurstin en Elizondo.

Heartthrob is een prima plaat voor op de achtergrond. De gladde popsound klinkt uiterst verzorgd en stoort niet, maar dat is ook meteen het probleem. Het is allemaal veel te makkelijk en veel te veel gladgestreken. Gelukkig zijn Tegan en Sara behoorlijk goede songschrijvers, waardoor het er allemaal nog net mee door kan. Hopelijk volgende keer weer een wat eigenwijzere sound.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Tegan & Sara Label:Warner Music Benelux
Cover Flea - Helen Burns

Flea - Helen BurnsWaarschuwing aan alle Red Hot Chili Peppers fans: bassist Flea heeft zijn...

Cover Ethan Johns - If Not Now Then When?

Ethan Johns - If Not Now Then When? Ray LaMontagne, Tom Jones, Rufus Wainwright, Ryan Adams, Laura Marling, Kings...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT