RECENSIE: The Pack A.D. - Do Not Engage

The Pack
2014-05-28 De meeste rock-duo’s die we kennen, worden gevormd door een man en een vrouw. De een achter het drumstel, de ander met een elektrische gitaar om de hals. Bij The Pack A.D. is dit anders. Het duo uit Vancouver wordt namelijk gevormd door Maya Miller en Becky Black. Deze dames maken inmiddels acht jaar muziek samen en hebben net hun vijfde album uitgebracht. Een echt plan had het duo niet bij het maken van Do Not Engage, behalve dan het verleggen van grenzen en ‘gewoon beter worden’.

Waar The Pack A.D. in het verleden veel bluesinvloeden in haar muziek verwerkte, is dit op Do Not Engage beperkt tot een minimum. Wat over blijft is de rauwe, energieke garagerock. Begeleid door de stuwende ritmes van drumster Miller, ragt gitarist en zangeres Black de akkoorden uit haar gitaar. De zang wordt hierbij vaak met een flinke dosis galm over de muziek gelegd. Hun geluid kan worden vergeleken met duo’s als The White Stripes en Blood Red Shoes. Niet gek natuurlijk, gezien de samenstellingen.

Het album is redelijk consistent, maar heeft toch een aantal opstekers. De openingstrack ‘Airborne’ klinkt veelbelovend, energiek en hard, ondanks het ‘shoegaze’-sausje. Ook de tweede track ‘Big Shot’ is een fijn nummer dat doet denken aan Weezer. De eerste single van het album is ‘Battering Ram’, waarin beide muzikanten laten zien wat ze waard zijn. Ook het iets heldere ‘Rocket’, dat bijna aan het einde van het album te vinden is, is zeker het luisteren waard.

Tussen alle geweld door is er gelukkig ook ruimte voor iets meer subtiliteit. ‘Loser’ is een rustigere track met alleen hier en daar verrassende uithalen. De wisselingen tussen ingetogen- en intense stukken voegen zeker iets toe aan het album. Do Not Engage sluit af met het rustige ‘Needles’, waarin Black slechts begeleid wordt door een kalme gitaar.

Met hun vijfde plaat heeft The Pack A.D. weer een stap vooruit gedaan. Ten opzichte van eerdere albums is Do Not Engage harder en ruiger. Ook met deze plaat gaat het duo weer toeren, zoals ze dat al jaren lang doen. Tijd voor deze dames om zich weer volledig in het rock & roll leven onder te dompelen.
Recensent:Mark den Dulk Artiest:The Pack A.D. Label:Nettwerk Music Group
Cover Tom Brosseau - Grass Punks

Tom Brosseau - Grass PunksDe uit Amerika afkomstige singer-songwriter Tom Brosseau heeft met Grass...

Cover 3rd Floor Magic - Let Go

3rd Floor Magic - Let Go 3rd Floor Magic is een typisch bandje wat hoge ogen zou kunnen scoren in de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT