RECENSIE: Tom Brosseau - Grass Punks

Tom
2014-05-18 De uit Amerika afkomstige singer-songwriter Tom Brosseau heeft met Grass Punks alweer zijn tiende studioalbum in handen. Bijgestaan door slechts zijn gitaar, bestaat zijn nieuwste plaat uit tien songs waaruit wederom goed duidelijk wordt dat gitaarspelen zijn grootste hobby is. Of het zorgelijk is dat hij met al deze uitgebrachte muziek nog niet echt prominent op de voorgrond treedt, laten we nog maar even open ter discussie.

Dat Tom Brosseauook goed gitaar kan spelen, laat hij vrij duidelijk merken met Grass Punks. In zijn nummer ‘I Love To Play Guitar’ wordt dat door hemzelf ook nog eens extra benadrukt en buiten dat, zegt de titel natuurlijk al genoeg. Wanneer er naar het album gekeken wordt, is deze eigenlijk het beste te omschrijven als een voortkabbelend geheel van melodieuze, warme maar ook fragiele gitaarsongs met verhalende teksten. Het album lijkt niet naar een bepaald hoogtepunt toe te werken en de nummers zijn niet heel spraakmakend. Daardoor kan het vaak al snel opgevat worden als achtergrondmuziek, ook al is dat natuurlijk vast niet de bedoeling van Brosseau geweest.

Wat hiernaast opmerkelijk is, is dat Brosseau op het album afstand heeft gedaan van andere instrumenten en er op bijna alle nummers vrijwel alleen maar gitaar en zang te horen is, terwijl hij bij zijn oudere werk ook werd vergezeld door bijvoorbeeld drums en elektrische gitaren die daar veel krachtiger aanwezig waren. Het resultaat hiervan is dat zijn nieuwe plaat daardoor weinig variatie met zich meebrengt en de sound niet echt op de voorgrond treedt.

Grass Punksis over het algemeen geen plaat die met kop en schouders boven het repertoire van Tom Brosseau uitsteekt. Zeker niet wanneer we deze vergelijken met het album PosthumousSuccess. Desalniettemin is het goed te horen dat Tom Brosseau een zeer muzikale artiest is die beschikt over een grote dosis kennis wanneer het gaat om het schrijven van songs.
Recensent:Jennifer Worrell Artiest:Tom Brosseau Label:Tin Angel Records
Cover Twin Forks - Twin Forks

Twin Forks - Twin ForksTerug naar de muziek waar hij als kind dol op was, dat is wat Chris Carrabba...

Cover The Pack A.D. - Do Not Engage

The Pack A.D. - Do Not Engage De meeste rock-duo’s die we kennen, worden gevormd door een man en een vrouw....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT