RECENSIE: The Galactic Lo-fi Orchestra - The Galactic Lo-Fi Orchestra

Galactic
2015-07-28 Als voorproefje op hun nieuwe album stel tThe Galactic Lo-Fi Orchestra ons alvast even voor aan hun nieuwe promo-cd. Hierop zijn een viertal songs te vinden die een indicatie geven voor het volledige album, waarvan de naam nog onbekend is, maar die in de herfst van dit jaar in de winkels zal liggen. Drie van de songs op het album komen rechtstreeks van de hand van frontman Michel Geelen. Hij heeft bij deze nummers niet alleen in zijn eentje alle zang en instrumenten voor zijn rekening genomen, maar nam ook nog eens de gehele cd zelf bij hem thuis op.

De vier nummers die The Galactic Lo-Fi Orchestra ons voorschotelt, zijn allen enigszins verschillend qua sound. Als eerste is daar het nummer ‘Sweet Little Motherfucker’ dat meteen al flink de toon weet te zetten met zijn ietwat ‘folky’ gitaardeuntjes. Hierdoor is dit vrijwel het enige nummer dat je ook echt bijblijft, de rest kabbelt vervolgens namelijk een beetje door zonder een hoogtepunt te kennen. Hopelijk wordt dit bij het uiteindelijke volledige album weer goedgemaakt. Waar het eerste nummer nog een vrolijke binnenkomer was, is het tweede genaamd ‘Where Are My Friends’ wat meer gedragen en neigt deze al iets meer richting de rock te gaan. Toch verliest het schijfje hierdoor al wel wat draagkracht en dreigt het hier en daar een beetje in te zakken. ‘Blowing My Mind Like A Summerbreeze’ lijkt het geheel weer een beetje omhoog te trekken door net even iets meer pit te hebben, maar ook dit nummer lijkt niet helemaal goed van de grond te komen.

Tekstueel gezien zijn de tracks ook niet heel hoogstaand, maar juist meer recht voor zijn raap en soms zelfs best lieflijk. Zoals bijvoorbeeld bij het laatste nummer ‘Sunday Morning’: “We were talking with each other about things we already know. I just said I love you so you didn’t have to go. So I’m going out on Sunday morning looking for the sky and everything is alright.” Je hoeft er niet lang over na te denken om uit te vogelen wat daarmee bedoeld wordt.

Op ‘Sweet Little Motherfucker’ na kent het album niet echt uitschieters. Nu zou het natuurlijk ook niet helemaal voor de hand liggend zijn voor The Galactic Lo-Fi Orchestra om met deze promo meteen hun pronkstukken prijs te geven, dus daarvoor moeten we waarschijnlijk nog even wachten. Al met al moet er dus nog wel het een en ander gebeuren aan het album. Tot nu toe beschikt het schijfje nog niet over de kracht om de aandacht van de luisteraar te grijpen en ook echt vast te blijven houden. Hopelijk verrast de band ons bij de release van hun nieuwe album met de voor nu nog ontbrekende puzzelstukjes.
Recensent:Jennifer Worrell Artiest:The Galactic Lo-fi Orchestra Label:Eigen Beheer
Cover Moonspell - Extinct

Moonspell - Extinct Moonspell is een van die bands die niet meer weg te denken is uit het...

Cover Halestorm - Into The Wild Life

Halestorm - Into The Wild Life Halestorm is ooit begonnen als een klein familiebedrijf. De Amerikaanse...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT