RECENSIE: Noblesse - Nothing Is Anything

Noblesse
2015-01-05 De Haagse rockband Noblesse presenteerde op 25 oktober haar, inmiddels alweer derde, album Nothing Is Anything. Amos Ben-Tal, Gideon Fresco en Sharar Horev werden ten tijde van hun eerste album Sound The Alarm uitgeroepen tot Local Hero van LiveXS. Toentertijd stonden ze binnen Den Haag bekend om hun bijzondere shows, geïnspireerd door onder andere de achtergrond van frontman Amos Ben-Tal, die jarenlang bij het Nederlands Danstheater zat. De nieuwe plaat bevat negen scherpe rocktracks, die mogelijk zou kunnen zorgen voor de nationale doorbraak van deze driekoppige formatie van eigen bodem.

Het eerste nummer, ‘Massive Experience’, is meteen een keiharde binnenkomer. Dit wordt echter gecompenseerd met de volgende track, ‘Dawn Of The Age’; en zo gaat het gedurende het hele album. Voor elke raggende plaat met harde drums en gitaren heeft Noblesse een genuanceerde song waarin de tekst iets meer wordt benadrukt. ‘Frames’ heeft een puntige gitaarpartij, ‘Sit Please’ is dan weer wat funky. De plaat is onwijs gevarieerd, elk nummer wordt gebalanceerd door een ander nummer en zo luistert het album lekker weg. De tracks op zich zijn misschien niet de beste, maar de plaat in zijn geheel is erg gaaf, professioneel en gewoonweg goed.

Waar ze zelf aangeven geïnspireerd te zijn door Nirvana, The Cure, Sonic Youth en Massive Attack, is hun muziek het meest te vergelijken met Placebo. Vooral de stem van de zanger doet heel erg denken aan die van Brian Molko, iets wat eigenlijk heel positief is. Verder is het heel goed te horen dat de band ten opzichte van hun eerdere platen vooruit is gegaan wat betreft originaliteit van de tracks en de productie van het album.

De derde plaat van Noblesse Nothing Is Anything is interessant, gevarieerd en scherp. Waar Noblesse ooit begon als deel van de Local Heroes van LiveXS, is de band uitgegroeid tot een groep die wellicht echt nog local hero wordt.
Recensent:Vera Vaessen Artiest:Noblesse Label:Elevate Records
Cover Bert Hadders & De Nozems - De Bosklopper Tapes

Bert Hadders & De Nozems - De Bosklopper TapesDe Groningse muzikant Bert Hadders kende in zijn leven al vele beroepen....

Cover Distance, Light, Sky - Casting Nets

Distance, Light, Sky - Casting Nets Casting Nets is het werk van Distance, Light & Sky , een band die...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT