RECENSIE: Wild Child - The Runaround

WildC
2015-02-20 Het zes-koppige Wild Child heeft zich de afgelopen jaren flink naar de top gewerkt binnen hun eigen thuishaven: Austin, Texas. Sinds 2010 behoort deze band tot de lokale top in deze stad die rijkelijk voorzien is van muzikaal talent. Dit succes heeft zich tevens voortgezet in het feit dat zij onder andere de award voor ‘Best Indie Band’ wisten te veroveren tijdens de Austin Music Awards en zij in augustus 2013 in het voorprogramma van het John Butler Trio te zien waren. Maar als je denkt dat het succes van de band hier ophoudt, dan sla je de plank flink mis. Als opvolger van hun eerste album Pillow Talk presenteren zij nu hun nieuwe aanwinst: The Runaround die inmiddels al zeer positief is ontvangen door zowel publiek als media.

Het album begint met het gelijknamige nummer ‘The Runaround’ als binnenkomer die de luisteraar als het ware al meteen bij de kraag grijpt, mede door het lekker swingende refrein. Hiernaast bieden de overige songs een flinke variatie aan stijlen en klanken. Co-frontman Alexander Beggins gaf al eerder in een interview aan dat het volgens hem niet belangrijk is dat hun muziek in een categorie te plaatsen is en ze als band nooit specifiek voor een bepaalde sound hebben gekozen. Dit is ook goed hoorbaar op het album, aangezien ieder nummer in principe zijn eigen stijl heeft en het als geheel uit verschillende invloeden is ontstaan.Dit maakt het daarom zeer verrassend en iedere keer weer verfrissend om naar te luisteren en zegt natuurlijk iets over de overvloedige muzikaliteit van de bandleden. Met een rijk arsenaal aan muziekinstrumenten (viool, ukelele, cello, piano, hoorns, banjo, en nog veel meer) vuren ze de ene catchy tune na de andere op ons af.

The Runaround is tevens voorzien van de single ‘Crazy Bird’ die op diverse plekken een hoge positie in de hitlijsten wist te halen. Een nummer dat goed in je hoofd blijft zitten en tekstueel gezien stevig in zijn schoenen staat. Want naast het goed beheersen van al die muziekinstrumenten, zit het songschrijven er bij Wild Child ook wel erg goed in. ”How it’s supposed to go on, not knowing if you bleed the way I do. Are your bags travellin’ elsewhere. You need to know I’d like the phones rollin’ out against the floor, and if you left for breaking till the little pieces kill no more”, zo luidt het refrein.

In vergelijking met het debuutalbum is het te horen dat de bandleden de afgelopen jaren wel flink zijn blijven groeien als muzikanten. Waar lead-zangeres Kelsey Wilson op Pillow Talk nog erg jong qua stem klonk en de instrumenten over het algemeen iets schaarser leken, neemt The Runaround een vollere en ietwat volwassenere klank met zich mee waarmee zij zeker weten te overweldigen. Al met al een zeer waardige opvolger die zijn vier sterren dubbel en dwars verdient.
Recensent:Jennifer Worrell Artiest:Wild Child Label:News
Aasgier

Ásgeir - In The Silent - Deluxe Limited EditionIn september 2012 verscheen het album Dýrð I Dauðaþögn van de IJslandse...

Cover Tv on the Radio - Seeds

Tv on the Radio - Seeds Seeds is voor TV On The Radio (TVotR) een belangrijk moment uit haar...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT