RECENSIE: Various - Big Beach Boutique II (feat. Fatboy Slim and Midfield General)

2002-10-27 Big Beach Boutique is de naam van het strandfeestje van Norman Cook, beter bekend als Fatboy Slim. De man achter de schermen van ontelbare hitparadeprodukties. Vorig jaar was dit feest in zijn woonplaats een groot succes dankzij de 30.000 feestgangers die zich op het strand verzamelden. Dit jaar werd het een catastrofe. Dat lag niet aan de superstar dj Fatboy Slim, Labelbaas Damian Harris, of de tot beste DJ van engeland verkozen John Digweed, die de muzikale omlijsting verzorgden. Het kwam simpelweg doordat half Engeland de weg naar Brighton Beach had weten te vinden. Een enorme chaos na afloop van het evenement was het gevolg en de gemeente is nu waarschijnlijk nog steeds bezig met het herstellen van de schade. De kans dat er ooit een derde Big Beach Boutique komt is dan ook zeer gering.
Voor degenen die er niet bij waren, of herinneringen willen ophalen, is er nu deze cd. Een aan elkaar gemixte compilatie cd met flarden publieksgeluid in de breaks. Geen spoor van de geavanceerde producties die John Digweed gedraaid moet hebben, maar commerciële tracks en remixen uit de kokers van Damian Harris (Midfield General) en Fatboy Slim. Helaas hebben de samenstellers, wellicht vanwege de vervelende nasmaak van het feest, blijkbaar geen licenties kunnen krijgen voor de tracks die de hoogtepunten van de dag moeten zijn geweest. Nummers als Born Slippy van Underworld en Love Story van Layo & Bushwacka ontbreken bijvoorbeeld op de cd.
Voor de verwende luisteraar is het een compilatie vol slappe clubhouse en hitparademuziek. Maar als je je voorstelt dat je met 250.000!! mensen op een prachtige zomerdag op een strand staat voor een feest waar iedereen een jaar lang naar heeft uitgekeken, dan moet je wel een hele koele kikker zijn als deze muziek je koud laat.
Recensent:Jasper Wognum Artiest:Various Label:Sony Music

Tenebre - Electric Hellfire KissWaarom zou je je best doen om als Moonspell of Paradise Lost te klinken?...

Hot Water Music - Caution In de loop der jaren kwamen me af en toe wat nummers van Hot Water Music ter...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT