RECENSIE: Foo Fighters - Skin and Bones

Foo Fighters - Skin & Bones
2006-12-20 Elke rocker verliest een keer zijn wilde haren. Zo ook Dave Grohl van de Foo Fighters. Samen met zijn bandleden is hij op de akoestische toer gegaan. Dik tien jaar geleden deed hij het al eens met Nirvana en nu hebben ook de Foo Fighters haar eigen akoestische cd. Het album heeft de passende titel Skin and Bones gekregen.

Wanneer je zoveel succes met je rockmuziek hebt is het een uitdaging om de elektrische gitaren aan de kant te leggen. Een leuke afwisseling moet de band gedacht hebben. Het is niet vanzelfsprekend dat een akoestische uitvoering van je muziek een succes wordt. Toch lijkt de band in haar opzet geslaagd. Vijftien nummers zijn in een nieuw jasje gestoken.

Skin and Bones geeft een mooi overzicht van de carrière van de band tot dusverre. Van ‘Big Me’ via ‘Walking After You’ tot ‘Best Of You’. Alleen het album There Is Nothing Left To Loose komt er slecht vanaf. Hits als ‘Breakout’ en ‘Learn To Fly’ staan niet op dit album. Maar geen nood, er blijft genoeg over om van te genieten. Neem bijvoorbeeld het nummer ‘Marigold’. Dit nummer is terug te vinden op enkele Nirvana bootlegs en eindelijk staat het nu ook op een Foo Fighters album.

De band weet de energie die in hun muziek zit met vlagen ook op dit album over te brengen. De Foo Fighters laten horen dat ze meer kunnen dat alleen grote rockconcerten geven. Het album is een leuke afwisseling in het repertoire van de band. We zien over tien jaar graag weer een akoestische cd verschijnen.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Foo Fighters Label:Sony Music
GTA: Vice City Stories coverart

Playstation Portable (PSP) - GTA: Vice City StoriesDe Grand Theft Auto (GTA) spellen zijn al heel wat jaren een gigantische hit...

Tenacious D - Pick of destiny

Tenacious D - The Pick of Destiny Tenacious D had een tijd terug een hitje met het nummer ‘Tribute’, waarin...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT