RECENSIE: Vaudeville Etiquette - Aura Vista Motel

Vaudeville
2016-08-31 Deze vijfkoppige band uit het Amerikaanse Seattle weet met hun nieuwe plaat een erg bekende sound te doen herleven. Vaudeville Etiquette en hun tweede album Aura Vista Motel doen zo denken aan Fleetwood Mac dat ze het geluid van die band hebben heruitgevonden.

Het is ook niet zo gek dat de band zo op Fleetwood Mac lijkt. Ze zien het zelf als een van hun grootste invloeden. Met Fleetwood Mac in het achterhoofd wordt er naar de plaat geluisterd en valt er op hoe de band in elkaar zit. De band heeft een mannelijke en een vrouwelijke vocaal die feilloos samen werken. Volgens de band is deze tweede plaat donkerder dan de voorganger Debutantes & Dealers en dat is ook terug te horen. De algehele sfeer van de plaat is donker en edgy maar ook sfeervol.

Deze sfeer is het meeste te horen halverwege het album bij het nummer ‘Helpless Heart’. Het nummer is gestript tot het minimale en hier is die sfeer het beste te horen. Het voelt als een donkere kamer waar één kaarsje in staat. Het is donker maar toch hangt er sfeer.
Verder schiet de plaat hier en daar heen en weer want de opening van het album ‘Crosseyed Crazy’ is juist meer blues en uptempo. Het is een prima opener alleen geeft het niet het gevoel dat de band probeert over te brengen.

Bij ‘Damn Lovely’ is dat dan weer anders. Daar ligt de focus voornamelijk op de zang en dan voornamelijk op de stem van Tayler Lynn, de vrouwelijke stem. Bradley Laina, de mannelijke stem, ondersteunt haar waar het nodig is om diepte in het nummer te brengen. Op die manier is eigenlijk alle focus op haar.
Het einde van het geheel heeft een hele toepasselijke naam en dat heet ‘Leaving Song’. Het is werkelijk een prachtig nummer met een hemelse sfeer wat perfect zou zijn voor een avond bij een kampvuur.

“Play Aura Vista Motel on late nights, behind the wheel of your car, volume up, windows down, and drive somewhere dark that makes you feel like you’ve got the whole world ahead of you” is de laatste tip van de makers zelf. Het is een perfecte omschrijving van het gevoel wat dit album naar boven brengt.
Recensent:Ilse Croese Artiest:Vaudeville Etiquette Label:Black Pike Favorites
Cover Brook Williams - My Turn Now

Brooks Williams - My Turn Now Brooks Williams is een man die zijn vak verstaat. Al sinds de jaren ’90...

Cover Brother Hawk - Big Medicine

Brother Hawk - Big Medicine “Brother Hawk puts on its morning jacket, unhitches its crazy horse, and...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT