RECENSIE: Holy Holy - Paint

Holy Holy
2017-07-18 In 2015 verraste Holy Holy met het ijzersterke debuutalbum When The Storms Would Come. Het succesverhaal van het Australische duo krijgt op Paint een vervolg. Paint herbergt een rijk gevuld pallet aan muziekstijlen. Het album opent met 'That Message', dat dit jaar als single werd uitgebracht. Een nummer dat definiërend is voor de sound van Holy Holy: warme indrierock, gesterkt door een vleugje (synth)pop en hypnotiserende vocalen.

Catchy elementen zijn er in overvloed. Zo kenmerkt 'That Message' zich door een sterke gitaarhook en een onderdompelend middenstuk, en heeft vervolgtrack 'Willow Tree' een heerlijk refreintje. Het nummer dat volgt, 'Elevator', werd eveneens als single gereleased en is een van de sterkste nummers op het album.

Holy Holy behoedt voor herhaling binnen het album door zo nu en dan verrassend uit de hoek te komen. Een voorbeeld hiervan is 'Darwinism', dat leunt op een wat ruwere achtergrond, of vervolgtrack 'True Lovers' dat een fijne 80's-vibe heeft. Andere sterke tracks zijn het pakkende 'Amateurs' en de progressievere afsluiter 'Send My Regards''

Het lijkt een muziekstroming te zijn die steeds meer populariteit inwint: toegankelijke indierock met 'trippy' elementen en shoegaze-achtige instrumentale secties. Bands zoals My Morning Jacket, Tame Impala en Temples hebben binnen deze stroming herkenbare eigen sounds weten te creëren en ook Holy Holy kan zich met het vernieuwde geluid moeiteloos in dit rijtje voegen.
Recensent:Niel Verstegen Artiest:Holy Holy Label:Sony Music
Cover Rohey - A Million Things

Rohey - A Million ThingsEr zijn momenten dat je bij de eerste keer horen van een stem denkt: ”Wow” ....

Cover At the Drive-In - In-tèr A-li-a

At the Drive-In - In-tèr A-li-a “After all this time, At The Drive In still means brotherhood, that gang...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT