VERSLAG: Rock am Ring 2008

VERSLAG:

12345

Rock am Ring - dag 3

Dag 3

Dag drie van Rock am Ring staat in het teken van de Duitse Manschaft. Het voetbalduel tussen Duitsland en Polen wordt live op de grote schermen van het hoofdpodium uitgezonden. Dit wordt omkleed door optredens van de beste bands in Duitsland: Fettes Brot, Sportfreunde Stiller en natuurlijk Die Toten Hosen. Alle mensen die niks met voetbal en Duitsland hebben, doen er goed aan vandaag het hoofdpodium te mijden.

Dat de communicatie vanuit de Rock Am Ring organisatie richting het publiek niet altijd even goed is komen we vandaag achter. De Babyshambles hebben gisternacht kennelijk toch nog opgetreden en ook vandaag heeft er een band afgezegd zodat we extra lang moeten wachten op de jongetjes van Kill Hannah. Dit denken we ieder geval want wederom is er niet duidelijk gecommuniceerd. De jongens van Kill Hannah staan helaas maar voor een paar mensen te spelen. Dit schijnen wel de echte fans te zijn want woord voor woord wordt meegezongen door de vele, vooral vrouwelijke, fans.

Op Centerstage is het vandaag tijd wederom tijd voor Lostprophets. Vier jaar geleden stonden deze mannen hier ook al een feestje maken en ook vandaag wordt er vrolijk mee gedaan. Nummers van het laatste album Liberation, Transmission komen op het begin langs om af te sluiten met zoals zanger Ian Watkins het bestempeld; old skool. ‘Shinobi VS Dragon Ninja’ en ‘Burn Burn’ zorgen voor chaos op de dansvloer terwijl het eerder gespeelde ‘Rooftops’ vooral de handjes tegen elkaar kreeg in de lucht.

Een onlogische zet van Rock Am Ring om twee bands die precies hetzelfde publiek trekken achter elkaar te programmeren op twee verschillende podia. Iedereen haast zich dan ook van de Center Stage naar de Suzuki Alternastage om hier de Finnen van Disco Ensemble aan het werk te zien. Het nieuwe album ‘Magic Recovories’ wordt flink gepromoot met nummers zoals ‘Headphones’ en ‘Bad Luck Charm’. Voor de oudere fans komen ook nog ‘Drop Dead Casanova’ en ‘Black Euro’ voorbij. Live klinkt het geheel een stuk harder en overweldigender als op de cd. Helaas voor Disco Ensemble druppelt het tegen het einde van het optreden pas vol doordat de mensen die vooraan stonden bij Lostprophets niet snel genoeg hier geraakten. Wat een show hebben die gemist.

In de Coca Cola Soundwave Tent is het dadelijk tijd voor de heren van Pendulum, die eindelijk eens met de volledige band een optreden doen op het vasteland in Europa. Eerst is het nog tijd voor Sonic Syndicate. Het prachtige ‘Enclave’ komt voorbij en ook het nieuwe album wordt even aangekaart. Het nieuwe nummer klinkt een stukje softer als de rest van de set maar voor geïnteresseerden; Hij ligt negentien september in de winkel. Als Pendulum opkomt valt de stroom uit. Er wordt alles aangedaan om zo snel mogelijk te beginnen. Als de mannen na tien minuten het podium betreden is het enthousiasme des te groter. Ze zetten in met de intro van ‘Slam’ om verder te gaan met ‘In Silico’ en de rest van ‘Slam’ er achter aan te spelen. Heel de tent smult van de jungle/ drum’n’base muziek van deze heren. Na een dikke vijftig minuten vlucht iedereen naar buiten voor frisse lucht en drinken.

36 Crazyfists is na hun geweldige optreden van twee jaar geleden op Rock Am Ring weer terug gevraagd. Met het nieuwe album The Tide And It’s Takers op zak hebben de heren weer een goed excuus om te touren. 36 Crazyfists is een band die live altijd zijn ding doet en openbaarlijk geniet van alle aandacht. ‘At The End Of August’ en ‘Bloodwork’ worden vol meegezongen en op de twee nieuwe nummers ‘The All Night Life’ en ‘We Gave It Hell’ worden enkele flinke circle pits gemaakt.

Queens of the Stone Age mogen op het tweede podium Rock am Ring 2008 afsluiten. Ze doen dit met een no-nonsense rockshow, waarbij niet geteerd wordt op hits (Feelgood hit of the Summer en No One Knows komen al snel voorbij), maar het gevoel centraal staat. Er worden een aantal jams weggegeven, die erg in de richting van Kyuss gaan. Hoewel er na afloop geschreeuwd wordt om een toegift, wordt er hier geen gehoor aan gegeven.

12345

FOTOGRAFIE: Stephan Mehrer  

1234567
 foto Rock am Ring 2008  foto Rock am Ring 2008 Eagles of Death Metal foto Rock am Ring 2008  foto Rock am Ring 2008  foto Rock am Ring 2008 Eagles of Death Metal foto Rock am Ring 2008 Black Tide foto Rock am Ring 2008 Black Tide foto Rock am Ring 2008 The Fratellis foto Rock am Ring 2008  foto Rock am Ring 2008  foto Rock am Ring 2008  foto Rock am Ring 2008  foto Rock am Ring 2008  foto Rock am Ring 2008  foto Rock am Ring 2008
 
1234567
 
festival logo

ARROW ROCK FESTIVAL 2008Na twee verplaatsingen staat het festival dit jaar in Nijmegen. In het...

festival logo

MY CITY BUDAPEST 2008 Het beste uit Budapest en omstreken stond afgelopen week op het My City...