RECENSIE: The Chikitas - Wrong Motel

Chikitas
2016-07-25 Het vrouwelijke Zwitserse rockduo The Chikitas bestaat uit Lynn Maring en Saskia Fuertes. Twee dames die hun hand niet omdraaien voor een zware punk- of grungeriff. Naar eigen zeggen is het zelfverzekerde tweetal “een bundel van energie die op ieder moment kan uitbarsten" en belooft "Wrong Motel een kick-ass plaat" te worden.

Dat Wrong Motel vol staat van recht-toe-recht-aan rock is al vanaf openingstrack 'I Wish You Mine' hoorbaar. Het nummer weet aardig de aandacht van de luisteraar te trekken door de zware gitaarsound en drijvende drums. Echter, al snel zal blijken dat het album continu op deze hevige lijn koers houdt.

De twaalf slepende tracks op de plaat klokken ongeveer allemaal drie minuten, staan vol clichés uit het rockgenre en ontbreken aan echte technische zang- of instrumentale hoogstandjes. Jammer, want de mix is prima en de dames zijn zelfs op plaat hoorbaar enthousiast in hetgeen ze doen.

Wrong Motel kenmerkt zich door een overdaad aan simpele rocksongs met gebrek aan diepgang en zou haast als een 'parodie op rockmuziek' opgevat kunnen worden. Het vervolgalbum mag gerust wat minder ”kick-ass” worden, als dat de songwriting ten goede komt.
Recensent:Niel Verstegen Artiest:The Chikitas Label:DeepDive Records
Mylk

Mylk - Live It LoudNa het hartelijke ontvangst van een eerder uitgebrachte EP kon een vervolg...

Cover Tiles - Pretending 2 Run

Tiles - Pretending 2 Run Het is lang geleden dat we wat van Tiles gehoord hebben. Behoudens wat live...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT