Festivaloverzicht Pinksteren 2017

Triggerfinger Pinkpop
Festivaloverzicht Pinksteren 2017
Door sjoertb op 01 juni 2017 - 10:36 1 Na Pasen, Koningsdag, Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag is het nog niet afgelopen met de vrije dagen. Volgende week zondag en maandag is het tijd voor Pinksteren. Uiteraard het weekend waarin Pinkpop plaatsvindt, maar waar er ook nog meer te doen is dan dat. Festivalinfo zet weer een aantal van de leukste festivals op een rijtje.

Vestrock - 2 en 3 juni - Hulst
Op een prachtig eiland midden in de vestingstad Hulst vindt Vestrock plaats. Racoon, Biffy Clyro, DeWolff, Drive Like Maria, Jett Rebel, Eefje De Visser, Broederliefde en Kraantje Pappie staan dit jaar in het festivalprogramma.

Rock Am Ring - 2 t/m 4 juni - Nürburg
Één van de grootste rockfestivals van Duitsland. Samen met Rock Im Park vormt het een duo-festival. Op beide festivals spelen onder andere Rammstein, System Of A Down, Alter Bridge, In Flames, Simple Plan, Five Finger Death Punch en Suicide Silence.

Red Light Jazz Festival - 2 t/m 4 juni - Amsterdam
Het wereldberoemde Red Light District van Amsterdam heeft elk jaar zijn eigen jazz festival. Dit jaar is onder andere Jan Akkerman er te zien. Het festival is gratis te bezoeken.

Extrema Outdoor Belgium - 2 t/m 4 juni - Houthalen-Helchteren
Het festival dat startte in Eindhoven, kampeert sinds 2011 ook rond het meer van Kelchterhoef. Een heel weekend lang kan je jezelf er onderdompelen in house, techhouse en techno. Dit keer met onder andere Sven Väth, Chris Liebing, Joris Voorn en Marcel Dettmann.

Zwolle Unlimited - 2 t/m 4 juni - Zwolle
In Zwolle is drie dagen lang straattheater en muziek te vinden in de binnenstad. Het festival is gratis te bezoeken met waardebepaling achteraf. Bepaal zelf wat je een optreden waard vond.

Freshtival - 3 en 4 juni - Enschede
De Jeugd Van Tegenwoordig, Kees van Hondt, Yellow Claw, Showtek, The Partysquad, Mr. Polska, Headhunterz, Nicky Romero en Jan Smit zijn dit Pinksterweekend te vinden in Enschede

Pinkpop - 3 t/m 5 juni - Landgraaf
Het oudste en grootste popfestival van Nederland. Inmiddels zijn er op vijf podia artiesten te zien. Dit jaar zijn de headliners onder andere System Of A Down, Green Day, Kings of Leon, Sum 41, Justin Bieber en Martin Garrix.

Music Meeting - 3 t/m 5 juni - Nijmegen
Op Music Meeting in het feeërieke Park Brakkenstein vind je nieuwe internationale artiesten die niet op andere festivals in Nederland spelen.

Ribs & Blues - 3 t/m 5 juni - Raalte
Op dit gratis toegankelijke festival voor blues en Americana vind je dit jaar Golden Earring, Walter Trout, The Beach Boys, The Hackensaw Boys, My Baby, T-99, Beans & Fatback en Barrelhouse.

Amsterdam Open Air - 3 en 4 juni - Amsterdam
In het Gaasperpark in Amsterdam draaien bekende DJ's op de zondag en maandag van het Pinksterweekend. Joost van Bellen, Joris Voorn, Benny Rodrigues, FS Green en Tom Trago doen hun ding maar ook Ronnie Flex, Rico & Sticks en Yung Internet zijn erbij.


Is dat alles? Nee hoor. Klik hier voor het complete festivaloverzicht.

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Millionaire

MILLIONAIRE, THE ORWELLS, DONNERWETTER EN MEER VOOR...Op 2 september organiseert het Maastrichtse poppodium de Muziekgieterij...

Take me to Church

BRITSE SINGER-SONGWRITER LUKE SITAL-SINGH TOEGEVOEGD... Het tweedaagse festival Take Me To Church in Haarlem heeft de Britse...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.