RECENSIE: Daryl Stuermer - Go

Daryl Struemer - Go
2007-03-27 Bij het noemen van de naam Daryl Stuermer zal er bij slechts een handje vol mensen een lichtje gaan branden. Echter, wanneer hele volksstammen hun Phil Collins en/of Genesis dvd’s tevoorschijn halen zal er een hele hoop duidelijk worden. Daryl Steurmer is namelijk de man die al sinds 1980 de live gitarist is bij Genesis en die sinds die tijd eveneens de solo-carrière van Phil Collins live helpt vorm te geven. Deze zomer treedt hij weer met Genesis op tijdens hun eenmalige reünietournee.

Vooral na het uiteenvallen van de band halverwege de jaren negentig is Daryl Stuermer erg actief geweest. Go is alweer zijn negende solo-cd. Op Go neemt hij naast de gitaar ook de keyboard partijen voor zijn rekening. Volgens het bijgevoegde schrijven is dit een meer rock georiënteerde cd. En inderdaad, er zit een klein ruig randje aan het kenmerkende gitaargeluid van Stuermer.

De cd is instrumentaal en dat is voor de recensent geen gemakkelijke opgave. Gelukkig is Stuermer een ontzettend begaafd muzikant en weet hij doorgaans boeiend te blijven. Bovendien merk je dat al die jaren bij Genesis en Phil Collins op het podium gestaan te hebben muzikale sporen heeft achter gelaten. De sfeer proef je vooral terug bij ‘Greenlight’ en in nog sterkere mate bij ‘Dream in Blue’. Bij het horen van het Spaans georiënteerde ‘Urbanista’ zou je haast denken dat je naar een van die lang uitgesponnen Genesis tracks luistert. Vooral de keyboardpartijen en het gitaararrangement zijn onmiskenbaar.

Op de track ‘Heavy Heart’ lijkt Stuermer wat meer afstand te nemen van die sound. En in feite geldt dat ook voor de drie laatste tracks. Bovendien geldt voor deze tracks hetzelfde als voor de rest, het blijft een beetje muziek die slechts bruikbaar lijkt als achtergrondmuziek voor tv-programma’s. Zodoende is deze cd ook maar voor een uiterst kleine doelgroep interessant. Vandaar dat de waardering van deze cd ook niet heel erg hoog uitvalt. Neemt overigens niet weg dat Steurmer een fantastische muzikant is.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Daryl Stuermer Label:Inside Out
FunkAbililties- FunkAVision

De FunkAbilities - FunkAvisionEr zit iets in het water in Haarlem. Iets waardoor er verschrikkelijk veel...

The Goods - The Goods

The Goods - The Goods ‘Cocked up Love Machine’, ‘Die Alone’, ‘Time to get Fucked up’; De titels op...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT