RECENSIE: Otzeki - Binary Childhood

Otzeki
recensie cijfer 2018-07-10 De twee Britse neven Mike Sharp en Joel Roberts vormen samen de band Otzeki. Een band waarbij minimale beats en elektronica de boventoon vormen. Ze worden wel eens vergeleken met bands als The Acid en The xx, wat een mooi compliment is. Waarbij Mike zingt en zorgt voor gitaarklanken, maakt Joel de elektronica met zijn synths. Binary Childhood is hun debuutalbum. Na het uitbrengen van wat EP’s is hier dan toch een volledige plaat met verschillende soorten nummers. Kalme beats, maar ook echte danstracks.

Na de rustige openers ‘All The Animals’ en ‘Pay The Tax’ waarbij de luisteraar kennis maakt met de minimale beats en rustgevende stemgeluid van Mike, is ‘Already Dead’ een swingende track. Er wordt veel gebruik gemaakt van percussie sounds en de minimale beats klinken erg bijzonder. De gitaar voegt daar nog een extra dimensie aan toe. Het zou erg goed kunnen werken als filmmuziek. De hele sfeer die wordt neergezet, slokt je helemaal op in de muziek en de zang. Wat een uitstekende track! Ook ‘True Love’ is een erg sterke track. Het heeft donkere baslijnen, afgewisseld met een vrolijke melodie. Alles is goed doordacht, wat zorgt voor een perfecte opbouw. De track duurt acht minuten, maar door de opbouwende dosis aan energie zijn die zo om.

‘Sun Rising’ heeft bijzondere klanken van beats, elektrische percussie en harde slagen. De zang komt in dit nummer wat zwak over, omdat het soms net iets te hoog gezongen wordt. De uithalen daarentegen zijn wel wat beter en passen ook goed bij de sfeer. ‘Foreign Love’ is weer erg swingend. De baslijnen liggen lekker in het gehoor en de duidelijk terugkerende melodie zal ervoor zorgen dat je deze track niet snel vergeet. Er is niet veel tekst, maar de tekst die gezongen wordt is sterk mede dankzij de terugkerende worden van de titel van de track.

Otzeki is een bijzondere band; ze zijn eigen en maken muziek die makkelijk te luisteren is maar toch ingewikkeld in elkaar is gezet. De beats zijn altijd fijn om naar te luisteren, met hier en daar een indrukwekkend klinkende creatie tussendoor. Dansen of even lekker relaxen: alles is mogelijk. Er zijn wel een paar uitschieters op die het debuutalbum Binary Childhood compleet maken, zoals ‘True Love’ en ‘Already Dead’. De moeite waard om eens naar te luisteren.
Recensent:Nadine Visser Artiest:Otzeki Label:Kobalt
Cover Carpenter Brut - Leather Teeth

Carpenter Brut - Leather TeethHet Franse Carpenter Brut maakte furore met loeistrakke en vooral spannende...

Cover Outshine - 1313

Outshine - 1313 Het Zweedse Outshine is een band die al even meeloopt, maar nog niet echt...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT