RECENSIE: Duck & Cover - Rob Them Blind

D&C
2019-01-30 Rijkelijk laat belandde Rob Them Blind van Duck & Cover op onze bureaus. De plaat is namelijk al in augustus 2018 gelanceerd, maar het duurde even voordat het schijfje de oceaan was overgestoken. Beter laat dan nooit, want het nieuwe mini-album van de mannen uit Boston is een aanwinst voor de Festivalinfo-cd-wisselaar.

Dat heeft niks te maken met de lengte van het album, want met acht nummers en slechts 24 minuutjes speeltijd stellen de heren zelfs iets teleur. Dat heeft ook niks te maken met absurde muzikaliteit: de mannen zijn in feite een heel gemiddelde punkrockact. En het heeft ook al niks van doen met originaliteit. Alles wat er op Rob Them Blind staat, heb je al een keer gehoord als je een liefhebber bent van een vrij breed scala aan rock en punk.

Tegelijk zit daar nu juist de kracht. De mannen van leadvocalist Christian Wissmuller trakteren je op een trip down memory lane. De invloeden zwalken tussen Cheap Trick en Metallica, en allerlei andere jeugdhelden. Is er sprake van jatwerk? Nee, zeker niet. Maar de mannen hebben het zich duidelijk tot doel gemaakt om het geluid van hun helden zo overtuigend mogelijk te kopiëren en in te zetten voor commercieel gewin.

Daar is niks mee. Want dankzij catchy songs en herkenbare sounds is Rob Them Blind een prima Plaatje geworden. Zo’n album waar je naar luistert en dan ineens zin krijgt om een heleboel andere platen af te stoffen. Zit je ineens een hele avond muziek te draaien, je kent het wel.

Doordat heel goed is gekeken naar hoe anderen het doen, staan er ook geen slechte nummers op het album. Net zomin springen er nummers echt uit. Het is meer dat de catchy-heid van tracks als ‘Dead to Rights’ en ‘Stand Corrected’ die nummers nog wat extra glans geven.

Is Rob Them Blind een album voor in de eeuwigheid? Nee, zeker niet. Maar het is wel gewoon een verdomd lekker plaatje. Zonder al te veel opsmuk en fantasie, maar dat heeft een goed concept niet nodig. Het kwartet heeft dat heel goed begrepen.
Recensent:Koen Nederhof Artiest:Duck & Cover Label:Sonic Rendezvous
Cover The bevis frond - We`re Your Friends, Man

The bevis frond - We`re Your Friends, Man The Beavis Frond is een Britse psychedelische rockgroep die al sinds 1986...

SCMF

Stop Calling Me Frank - Spider In My Beer And Other Songs Je zou ze bijna van plagiaat verdenken. Het is dat de mannen van Stop...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT