RECENSIE: Versing - 10000

Versing
2019-06-18 10000 is het tweede album van Versing. Versing is een indierockband uit grungestad Seattle. Wellicht dat daarom hun debuutplaat de titel Nirvana mee kreeg. Versing bestaat uit zanger/gitarist Daniel Salas en bassist Kirby Lochner (beiden afkomstig uit Sun Eater), gitarist Graham Baker en drummer Max Keyes.

De indierock van Versing is uitermate geschikt voor de Amerikaanse collegeradio. De gitaren zijn ontstemt, de akkoorden lang, de zang ijl, de sound laid back en het tempo over het algemeen laag. De ultieme slacker muziek.

De referenties zijn voor de hand liggend. Sonic Youth ten tijde van Daydream Nation, Guided By Voices en My Bloody Valentine. Zelf rekent Versing Wire en The Cocteau Twins en de bands van het ooit illustere Flying Nun-label (o.a. The Chills) tot hun invloeden.
Maar Versing heeft er een hele kluif aan om de plaat dertien nummers lang interessant te houden. Daar slagen ze dan ook niet in. Op 10000 ontbreekt het aan spanning en afwisseling, maar vooral aan memorabele songs. En dat was juist de sterke troef van hun grote voorbeeld Sonic Youth. Dan kan Daniel Salas op ’Violeta’ nog zo zijn best doen om te klinken als Kim Gordon in ‘Kool Thing’: ”I don’t wanna”.

Het album schiet niet meteen uit de startblokken. Pas bij het derde nummer veer je als luisteraar wat op uit je luie stoel. De single ‘Tethered’ is één van de snellere nummers op het album en een pakkende song. Verder springen ‘Vestibule’, ‘In Mind’ en ‘3D’ er nog enigszins uit in positieve zin.

Met een album als 10000 gaat Versing geen potten breken en blijft er voor hen slechts een rol weggelegd in de marge van het indiecircuit. De volgende keer met iets beter uitgewerkte ideeën de studio induiken misschien? En iets meer kaf van het koren scheiden.
Recensent:Bart Slaats Artiest:Versing Label:Hardly Art
Cover Helado Negro - This Is How You Smile

Helado Negro - This Is How You Smile Helado Negro ’s zesde album opent met het dromerige lo-fi nummer ‘Please...

Cover Test Dept - Disturbance

Test Dept - Disturbance Industrial werd in de jaren negentig behoorlijk groot. De Amerikaanse bands...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT