RECENSIE: Klone - Le Grand Voyage

Klone
2019-11-08 Niks ten nadele van Kscope, maar het lijkt wel of veel bands die door het label getekend worden een stijlverandering ondergaan. Of willen ondergaan, dat kan natuurlijk ook. Denk aan Amplifier; die zichzelf met Echo Street een galmend en weids geluid had aangemeten (om daarna weer te vertrekken bij Kscope en qua sound op hun schreden terug kwamen) en nu dus ook het Franse Klone.

Gingen zij voorheen nog door het leven als de Franse versie van Tool meets Devin Townshend, dat is nu op het nieuwe album Le Grand Voyage (voorlopig?) verleden tijd. Is dit erg? Niet echt. De metal is er op een sporadisch kleine eruptie vanaf en het geluid is weids, galmend en panoramisch. Toegankelijke rock met een proggy inslag, gedragen door de schitterende stem van zanger Yann Ligner die de luisteraar bij de les houdt. Ook de tijdsduur van bijna 47 minuten is precies genoeg.

Dat is wel een beetje nodig, want de sound is ook beduidend eenvormiger geworden en de songs bewegen zich veelal in hetzelfde tempo. Uitschieters zijn de prachtige opener 'Yonder' (met dreigend onweer), 'Indelible' wat verrassend eindigt met een saxofoon solo, het wat heavier 'The Great Oblivion' met z'n staccato riff en het zowaar naar Marillion neigende 'Sad And Slow' (luister naar die gitaar in het begin).

De productie van Le Grand Voyage is, zoals meestal bij Kscope releases, gewoon af. Zeker met de koptelefoon op worden de vele lagen duidelijk en is het genieten geblazen. Liefhebbers van bijvoorbeeld de latere Anathema of het Noorse Airbag (tip!) kunnen zich hier geen buil aan vallen. Neem dan gelijk ook even de tijd om het machtige artwork te aanschouwen.
Recensent:Mark Michels Artiest:Klone Label:Kscope
Cover Exoterm - Exits Into A Corridor

Exoterm - Exits Into A CorridorVan de band Exoterm heb je misschien nog nooit gehoord, maar de leden van...

Cover Ark Ascent - Downfall

Ark Ascent - Downfall Engeland en progressieve rock vormen al jaren een zeer gelukkig huwelijk. De...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT