RECENSIE: Lucky Blue - Dog Days

Lucky Blue
2023-02-13 Zet het Rotterdamse viertal van Lucky Blue op een podium en de energie spat er van af, daar hebben ze inmiddels al flink wat ervaring mee. De mannen zijn zelfs zo enthousiast dat ze zeggen dat ze je oma nog aan het springen kunnen krijgen. Ambitieus! De kunst is om deze energie hoorbaar vast te leggen op een plaat. Hop, de studio in om het aanstekelijke gestuiter met gitaren en uptempo beats op te gaan nemen op het debuutalbum Dog Days.

Jong, maar ervaren, klinkt op het album door als speels maar kundig. Op Dog Days lijken de mannen het allemaal niet heel erg serieus te nemen, maar laten ze tegelijkertijd wel horen dat ze plezier hebben in wat ze doen, ongedwongen poprocksongs maken die vooral weinig poeha bevatten. Met twaalf tracks verkennen de jongens het poprockspectrum door de verschillende stijlen binnen het genre allemaal even aan te stippen. Een hint van rock ‘n’ roll op ‘Without You’, ‘Great Escape’ dat meer naar een ballad neigt en met je hoofd bangen op de opener ‘Let You In’, het is allemaal aanwezig op Dog Days.

Tekstueel is het debuut te omschrijven als recht door zee, wat overigens prima past bij het ongedwongen karakter van dit genre. Niet te poëtisch, niet te metaforisch, maar bijvoorbeeld simpelweg een lieflijke lyric als “your hand in mine, I wish I could go back to those times” zoals op ‘Cigarette Daycare’ te horen is. Het zijn echter wel lyrics als deze die er voor zorgen dat Dog Days niet het stempel ‘excentriek’ krijgt. Muzikaal zit het wel goed op dit album, tekstueel had het ofwel iets verfijnder of excentrieker gemogen, maar dat is wellicht een kwestie van persoonlijke voorkeur. Zo op het eerste gehoor is dit een prima debuutalbum, en het lijkt alsof dit is waar het schuurt. Als luisteraar zoek je naar unique selling points die het album uniek en opvallend maken, en het lijkt alsof dit is waar het aan ontbreekt. Zoekend naar eigenaardigheden kom je al gauw tot de conclusie dat Dog Days wellicht iets te netjes is en wat weinig durf vertoond. Kleur buiten de lijntjes, jongens!
Recensent:Myrthe Giesen Artiest:Lucky Blue Label:Mattan Records
Cover Jan Verstraeten - Violent Disco

Jan Verstraeten - Violent DiscoIn de categorie vergeten pareltjes van 2022 is het tijd voor Violent Disco...

Cover Bongloard - People Overreacting To My Behaviour

Bongloard - People Overreacting To My Behaviour People Overreacting To My Behaviour is het langspeeldebuut van het Utregse...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT