RECENSIE: Petrolio - La Disobbedienza

Petrolio
2023-09-04 Petrolio, niet te verwarren met de Italiaanse punkband met dezelfde naam, is een soloproject van de Italiaan Enrico Cerrato. De uit Piëmont afkomstige Cerrato komt uit de Italiaanse noise en industrial scene en heeft een verleden in Infection Code (hardcore/noise) en Moksa (jazz/punk).
Het album La Disobbedienza bevat vijf experimentele soundscapes met invloeden uit de noise en industrial hoek, waarbij gebruik wordt gemaakt van allerhande elektronica en percussie.

Soms doet de muziek wat ambiënt-achtig aan. La Disobbedienza zou ook zomaar de beklemmende soundtrack van een film-noir kunnen zijn. Dat berust niet op toeval want ervaring met het maken van filmscores (The Tale Of The Idiot, Film Fantasma) en muziek voor theatershows (Intramoenia) heeft Petrolio sowieso. Ook deelde hij in het verleden het podium met Lingua Ignota en industrial/EBM pioniers Pankow.

Openingstrack ‘L’inconscio’ (‘Het Onderbewustzijn’) heeft door de ritmische begeleiding en pianoklanken nog het meeste weg van een echte song. ‘Il Vecchio E Il Bambino (‘De Oude En Het Kind’) is een verstilde track die een weemoedige sfeer oproept.

Op ‘Molecole E Intercapedini’ (‘Molecuul En Tussenruimte’) weet Petrolio het geluid heel klein te houden. Hierna vormen de pompeuze klanken van ‘Il Tempio’ (‘De Tempel’) een mooie afsluiting van La Disobbendienza.

La Disobbendienza is niet het eerste werk van Petrolio, maar wel de eerste (korte) kennismaking met de Italiaanse geluidskunstenaar. Een aangename bovendien!
Recensent:Bart Slaats Artiest:Petrolio Label:Xango Music
Cover The Vices - Unknown Affairs

The Vices - Unknown Affairs The Vices uit het hoge noorden (Groningen) leveren met Unknown Affairs...

Cover The Men (USA) - New York City

The Men (USA) - New York City Het is Nick Chiericozzi, Mark Perro, Kevin Faulkner en Rich Samis eindelijk...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT