RECENSIE: Helloween - Gambling with the Devil

Helloween - Gambling with the Devil
2007-10-10 De feestdag Halloween mag aan ons dan ongemerkt voorbij gaan, in andere landen (Engeland, Ierland, Canada en vooral Amerika) is dit één van de grootste feesten. Over een paar weken is het weer zover, dan gaan op 31 oktober de kinderen met de slogan "trick or treat" verkleed langs de deuren. Volgens oude legendes zouden op deze dag de geesten uit overleden mensen oprijzen, wat naast een mooi spookverhaal voor de kinderen, ook inspiratie is voor veel metalbands. Een zeer verantwoorde gelegenheid dus om je album uit brengen op deze donkere dag. Het album Gambling With The Devil van het Duiste Helloween zal op deze dag het licht zien – net als de voorganger.

De twaalf nummers die het nieuwe album biedt zijn vooral beïnvloed door Markus Großkopf, dit om het echte Helloween geluid te behouden - de bassist is namelijk nog het enig originele lid. De zevenentwintig jarige band staat op hun laatste album nog steeds garant voor het geluid dat ooit samen met het Finse Stratovarius voor een nieuw genre zorgde; power metal. Een genre wat opvallend alleen nog door oude(re) metalheads gemaakt wordt.

Bijna alle nummers zijn geschreven tijdens de tour rond hun vorige album (waarmee ze onder andere Wâldrock en Graspop aandeden) en doet erg denken aan hun eerdere werk. Waarschijnlijk met dank aan de leeftijd rond de vijfenvijftig jaar kunnen de heren zorgen voor heerlijke gitaarsolo’s in een nummer als ‘The Saints’. Het twaalfde album is met zijn lengte van een uur een perfecte plaat die veel fans niet teleur zal stellen. Vooral live zullen ze heel wat lange haren door de lucht heen krijgen.

En mocht je de muziek niks vinden, maar wel een Gibson/Epiphone gitaar willen of een reis naar Zuid Amerika (inclusief backstage kaarten), dan heb je ook een reden om het album aan te schaffen. De eerste editie van deze bevat namelijk een kraslot met een raadsel waarmee je leuke prijzen kunt winnen.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Helloween Label:Steamhammer
Engel – Absolute Design

Engel (SE) - Absolute DesignIn 2005 werd door oud-In Flames gitarist Niclas Engelin de band Engel...

The Royal We - The Royal We

The Royal We - The Royal We The Royal We , wat vrij vertaald “koninklijk meervoud” betekent, is een band...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT