RECENSIE: Mudvayne - By the People, for the People

Mudvayne – By The People _ For The People
2008-02-06 Gedurende een periode van drie maanden lang kon je via de site van Mudvayne stemmen op jouw favoriete Mudvayne song. De twaalf nummers waar het meeste op gestemd is zijn bij elkaar gezet met nog eens vier nieuwe tracks. Weliswaar zijn dit geen klakkeloze gekopieerde versies die ook op de normale albums te vinden zijn, het zijn namelijk b- kantjes, live opnames of een demo versie van het desbetreffende nummer.

Het zal niemand verrassen dat nummers zoals ‘Dig’, ‘Silenced’, ‘Death Blooms’ en ‘-1’ te horen zijn op dit schijfje. Elk nummer wordt kort geïntroduceerd door Chad. Een praatje van ongeveer twintig seconden waarin wordt gezegd waar of wanneer het nummer is opgenomen.

‘Dull Boy’, ‘On The Move’, ‘Goodbye’ en ‘King Of Pain’ zijn de nieuwe nummers. Helaas niet meer in de Mudvayne stijl, die zijn we toch al lang vergeten. Het eerste meesterwerk genaamd L.D.50 zal de boeken ingaan als een van de beste albums ooit. Deze plaat was doordrenkt van originaliteit. Het hierna verschenen The End Of All Things To Come had nog enkele hoogtepunten maar met Lost And Found werd er een kuil gegraven waar Mudvayne nu officieel is ingevallen. Het zal lastig zijn om uit deze kuil te klimmen aangezien Mudvayne een band is geweest. HELLYEAH zal sowieso voorrang krijgen de komende tijd. Hierdoor komt dit schijfje in het zwarte dag licht te staan.

Voor de fans zal het nog enigszins leuk zijn. Voor mensen die Mudvayne niet kennen, die kunnen beter de originele albums luisteren. Chad is live niet goed bij stem, de nieuwe nummers kunnen zo op de nieuwe ( ? ) HELLYEAH plaat en demo’s zijn sowieso afgekeurde nummers en meer een opname van ideeën.

Nu- Metal vloeit dood. Limp Bizkit is al begraven, Linkin Park was wijs en sloeg een andere weg in, Korn teert ook nog steeds op de oudere platen en nummers, Deftones gaat het dit jaar nog een keer proberen maar heeft al te veel schade opgelopen en Mudvayne ligt ook in een diepe kuil te wachten tot ze vergeten worden. Helaas, het meesterwerk L.D.50 zal hierdoor vergeten worden. Mudvayne is zeker Lost.
Recensent:Twan Scheffers Artiest:Mudvayne Label:Sony Music
Stuck Mojo – Southern Born Killers

Stuck Mojo - Southern Born Killers Stuck Mojo uit Atlanta werd in 1989 opgericht, maar het debuutalbum...

iLeum - Diagnosed

Ileum - Diagnosed Het ileum is het laatste gedeelte van de kleine ingewanden en wordt ook wel...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT