RECENSIE: Janez Detd - For Better for Worse

Janez Detd. – For Better For Worse
2008-04-26 Het Belgische Janez Detd. begon ooit met garage rock, maar ging als snel over naar punkrock. De muziek die ze tegenwoordig produceren is sterk beïnvloedt door de Amerikaanse collega’s en mochten o.a. optreden Duitsland, Polen, Oostenrijk en Zwitserland. In november vorig jaar ging het viertal de studio in voor een nieuwe plaat. Deze draagt de naam For Better For Worse en is alweer hun achtste album.

De muziek op het schijfje doet muzikaal gezien erg denken aan onze eigen Heideroosjes. De teksten gaan op dit album namelijk niet over politiek, maar over de liefde. Dit wat titels als ‘Without You’, ‘Your Love’ en ‘I Want You’ al doen verklappen. Het blijkt dan ook muziek waar je niet teveel bij na hoeft te denken en makkelijk te verteren is.

De Belgische groep heeft zich door de jaren heen vooral getekend als een liveband – onder andere support van Good Charlotte. Wellicht verklaart dit ook de vele albums in hun kast; snel een plaatje vol dreunen en weer de planken op, nog net optijd voor de zomerfestivals. For Better For Worse zou namelijk met het komende zomerweer erg goed te doen zijn.

Zoetsappige punkmuziek krijgen we van Janez Detd., muziek wat vooral de jeugd bezig zal houden. De die-hard punkers zal het waarschijnlijk uitslag geven, gelukkig is niemand verplicht om het album te kopen; voor elk wat wils.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Janez Detd Label:Rough Trade Records
New Found Glory – From the screen to your stereo part II

New Found Glory - From the Screen to your Stereo part IIEen conceptalbum van New Found Glory . Het is de opvolger van de EP From...

The Ipanemas – Call Of The Gods

The Ipanemas - Call of the Gods Het concept is bekend en werd succesvol toen Ry Cooder in de jaren negentig...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT