RECENSIE: Architects - Ruin

Architects – Ruin
2008-07-02 Met een gemiddelde leeftijd van net boven de zeventien namen de jongetjes van Architects in mei 2006 hun debuut plaat op genaamd Nightmares. Al snel werd duidelijk dat thuisland, Engeland, van dit vijftal geen genoegen kon krijgen. Hun combinatie vanuit alle zijtakken uit de metal en hardcore muziek maakt de muziek energiek, complex en uitermate hard. Na eindeloos touren als voorprogramma, een eigen, eerste, uitverkochte headline tour en genoeg materiaal om een nieuw album op te nemen duiken de mannen van Architects wederom de studio in. Ditmaal ondergebracht bij United By Fate Records- voorheen bij At The Deep End Records, nemen ze het album Ruin op.

Echte fans hebben dit album al lang in hun bezit. Gekocht via internet, gedownload via internet of opgepikt tijdens de support tour met Bring Me The Horizon, Maroon en Blessed By A Broken Heart. Toentertijd, in de kleine zaal van de 013, kenden weinig mensen deze band. Na deze magnifieke show verspreidden de verhalen zich snel over kapot gemoshte verwarmingen en een band vol energie en talent op het podium. Het album zelf werd de hemel in geprezen door bladen zoals Kerrang en ook de BBC Radio was te spreken over deze jonge band. Publiciteit die niet onopgemerkt bleef door het grote label Century Media. Nu ondergebracht bij Century Media brengen de mannen- ze zijn nu ondertussen alweer in de zogenoemde ”tig beland, Ruin opnieuw uit.

Deze heruitgave telt -net als het origineel- elf nummers. Geen extratje voor de fans of geen inspiratie voor nieuwe nummers? Ook de videoclips zijn niet te vinden op deze cd terwijl Architects al in het bezit is van twee opgenomen video’s voor ‘Buried At Sea’ en ‘Always’. Kijken we puur naar de muziek, dan is er ook niks veranderd. Simpelweg een heruitgave bij een groter label, laten we hopen dat de cd goed loopt en we deze mannen binnenkort terug kunnen verwachten in Nederland. Met wat extra’s was de score hoger uitgevallen, nu slechts 4,5 ster voor deze talentvolle band. Waar blijft het volgende meesterwerk?
Recensent:Twan Scheffers Artiest:Architects Label:Century Media
Fear my Thoughts – Isolation

Fear My Thoughts - IsolationHet Duitse Fear My Thoughts is typisch een band die zich niet direct in een...

Xavier Rudd – Dark Shades of Blue

Xavier Rudd - Dark Shades of Blue Een jaar na de release van White Moth (lees hier onze recensie ) komt...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT